نشنل انترست
نشریه نشنل انترست در شماره اخیر خود در مورد وضیعت امنیتی در افغانستان مطلی را به نشر رساندهاست.
به نوشته این نشریه حمله بر پوهتنون امریکایی کابل در ماه اگست گذشته واضح ساخت که مشکلات امنیتی در افغانستان تا چه حد است.
نشریه میافزاید تروریستان به آسانی توانستند خود را به داخل این پوهنتون برسانند و ۱۲ تن را بکشند و بیش از ۴۵ تن دیگر را زخمی بسازند.
نشنل انترست اضافه میکند که برای افغانستان این حادثه مصیبت دیگری بود.با وصف خطرات موجود پوهنتون امریکایی افغانستان دوباره به کار شروع کرد، اما اجازه خاصی را بدست آورد که برعوض قوای امنیتی افغانستان آنها خودشان امنیت خود را تامین میکنند.
به نظر نشریه این پوهنتون از این حادثه یک درس مهم در مورد امنیت معیاری حاصل کرد، اما متاسفانه سرمایه گذاران دیگر در افغانستان که در مورد امنیت در این کشور نگرانی دارند، اجازه ندارند که برای امنیت خود شرکتهای خصوصی امنیتی مسلکی را استخدام کنند.
به نوشته نشنل انترست در سالهای اخیر افغانستان در ساحه نهایی ساختن قرار دادهای تجارتی و انرژی دست آوردهای خوبی داشتهاست.
نشریه در این ساحه به قرارداد پایپلاین تاپی که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال میدهد، قرار داد برق کاسا یک هزار که آسیای مرکزی را از طریق افغانستان به جنوب آسیا وصل میسازد و پروژه چاه بهار اشاره کردهاست.
به نظر نشریه بخاطر نگرانیهای امنیتی در افغانستان تطبیق این پروژهها بطی پیش میروند.
نشنل انترست پروژه تاپی را مثال میآورد که یک قرارداد ده میلیارد دالری است و بخاطر نگرانیهای امنیتی در افغانستان کار آن به تعویق افتادهاست.
دیجیتل ژورنال
نشریه دیجیتل ژورنال چاپ کانادا در شماره اخیر خود در مورد خواستههای گروههای مدافع حقوق بشر و خانوادههای افغان که از حکومت خواسته اند به امنیت شیعهها در این کشور توجه کند، مطلبی را به نشر رساندهاست.
در آغاز این مطلب به تقاضای گروههای حقوق بشر تمرکز شدهاست که با خانوادههای قربانیان اخیر در کابل یکجا شده و از حکومت افغانستان خواستار تامین امنیت شیعهها شدهاند.
آنها در حالی این تقاضاها را مطرح میکنند که روز دوشنبه در منطقه دارالامان کابل در نتیجه یک حمله انتحاری در مسجد باقرالعلوم بیش از ۳۰ تن کشته و ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.
یک ناظر پیشتاز حقوق بشر پاتریشا گاسمن گفتهاست:
" گروه داعش حملات وحشیانه و غیر قانونی خود را بر تجمعات شیعهها در افغانستان زیاد کرده و هیچ جایی امنی را برای آنها نگذاشتهاست."
دیجیتل ژورنال به حمله ماه گذشته در مراسم عاشورا در شمال افغانستان اشاره میکند که در آن ۱۴ تن کشته شدند.
قبل از این بر شیعهها در کابل دو حمله صورت گرفته بود که ۱۸ تن آنها کشته شدند و داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت.
نشریه در ادامه مطلب مینویسد جنگجویان افراطی گروه داعش مسئولیت حمله بر یک تظاهرات شیعهها در کابل را که در آن ۸۵ تن کشته شدند نیر به عهده گرفتهاست.
به نوشته دجیتل ژورنال گروه داعش که در سوریه و عراق بعضی مناطق را تحت کنترول دارد، در افغانستان هم جای پا پیدا کرده و برای طالبان در خاک خودشان خطر ایجاد کردهاست.