تویت هیلری کلنتن: این تیم چیزهای زیادی دارد که به آن افتخار کند. هر چه امشب پیش بیاید، سپاس برای همه چیز.
روند رأی دهی در برخی از ایالتهای امریکا به پایان رسیدهاست.
نتایج انتخابات در بیست و نه ایالت روشن شدهاست.
تا حالا ترمپ در هژده ایالت برنده شده و ۲۰۱ رأی هیئت یا کالج انتخاباتی را به دست آوردهاست.
کلنتن تا حالا در یازده ایالت پیروز شده و ۱۹۰ رأی کالج انتخاباتی را کسب کردهاست.
آرأی کالج انتخاباتی هر ایالت بر اساس رأی مستقیم مردم آن تعیین میشود.
قرار است تا ساعات دیگر یک از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری امریکا به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور این کشور معرفی شود.
اسوشیتدپرس پیش بینی کردهاست که دونالد ترمپ در ایالت کلیدی فلوریدا به پیروزی میرسد و ۲۹ رأی الکترال را به خود اختصاص میدهد.
نتایج انتخابات در ۲۵ ایالات، امریکا اعلان شدهاست که در ۱۶ آن دونالد ترمپ از حزب جمهوری خواه و در ۹ آن هیلری کلنتن از حزب دموکرات پیشقدم میباشد.
در ایالات اعلان شده تا حال آقای ترمپ ۱۵۰ کالیج هیئت انتخاباتی را از آن خود ساخته و خانم کلتن ۱۰۹ آن را از خود کرده است.
برای پیروز شدن در انتخابات امریکا یک کاند باید از ۵۳۸ کالیج یا هیئت انتخاباتی به ۲۷۰ رأی کالیج هیئت انتخاباتی نیاز دارد.
در این انتخابات خلاف انتظار در بعضی ایالاتی که پیشبینی میشد این و یا آن حزب برنده خواهد شد خلاف توقع کاندید دیگر برنده شدهاست.
در بعضی از این ایالتها ساعت شش صبح هشتم نوامبر به وقت واشنگتن مراکز رأی گیری باز شدند و در بعضی ایالات دیگر بخاطر تفاوت وقت مراکز بعد تر باز گردیدند.
در یکی از مراکز رأی گیری در نیویارک دو خانم فمیست نیمه برهنه به مرکز رأی گیری داخل شده و علیه آقای ترمپ اعتراض کردند، اما پولیس آنها را دستگیر نمود زیرا در روز انتخابات کس حق ندارد که در مراکز انتخاباتی بطرفداری و یا مخالفت یکی از کاندیدها عملی را انجام بدهد.
در پیشروی مرکز انتخاباتی در نیویارک جای که ترمپ برای رای دادن رفته بود یک تعداد مردم جمع شده و علیه او شعار میداند اما شمار از طرفدران وی هم جمع گردیده و بطرفداری آقای ترمپ شعار میدادند.
همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برای بعضی از چوکیهای مجلس سنای کانگرس امریکا هم در بعضی ایالات رأی گیری صورت میگیرد و چنین معلوم میشود که شاید شمار اکثریت در این مجلس به نفع حزب دموکرات تبدیل شود زیرا ۲۴ چوکی که فعلا در دست جمهوری خواهان میباشد اکنون متزلزل هستند و در این ایالات کاندیدان حزب دموکراتی قوی تر به نظر میرسند.
این انتخابات بدلیلی مهم و تاریخی است که اگر خانم کلنتن برنده شود اولین زن خواهد بود که رهبری بزرگترین قدرت جهان را بدست میگیرد و اگر آقای ترمپ برنده شود، اولین کسی خارج از اداره دولتی که نه در اردو و نه در شبکه امنیت و استخبارات کار کردهاست به این مقام میرسد.