بیجا شدگان ولایتهای کندز، هلمند و ننگرهار میگویند که تاکنون هیچ کمکی از سوی حکومت و موسسات بینالمللی دریافت نکردهاند.
با آنکه حکومت و نهادهای کمک رسان همواره از رسیدگی به مشکلات بیجا شدگان حرف میزنند، اما بیجا شدگان ولایتهای کندز، هلمند و ننگرهار میگویند که تاکنون هیچ کمکی از سوی حکومت و موسسات بینالمللی دریافت نکردهاند.
نمایندههای آنان روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفتند، بیجا شدگان این ولایتها با مشکلات نبود سرپناه، مواد خوراکی و عدم دسترسی به خدمات صحی مواجه بوده و در حالت رقت باری به سر میبرند.
عزیزالله شینواری نماینده بیجا شدگان ننگرهار و عطالله ویسا فعال مدنی ولایت هلمند در مورد چنین گفتند:
"حکومت ما است ملت ما است به این بزرگان رای داده ایم از این وطن دفاع نموده ایم پس باید از نگاه صحی، مواد خوراکی، پوشاک به این مردم بیچاره و دربدر که ناچار و خاک بر سر هستند کمک شود نه دوا نه سر پناه دارند و هیچ کمکی با آنان صورت نگرفته است."
"تا کنون نه موسسات داخلی تدابیر گرفته و نه هم موسسات بینالمللی. به آنان کمک نرسیدهاست یکی از مشکلات عمده در مهاجرتها خطر بیماری است، امکانات بیماری زیاد است."
عبدالمالک قاضی زاده نماینده بیجا شدگان ولایت کندز میگوید که تیمهای سروی صادقانه کار نمیکنند و طوری که لازم است به بیجا شدگان کمک نرسیدهاست.
وی افزود:
"طوری که با مهاجرین کمک شود، نمیشود مهاجرین آسیبهای زیادی دیده اند به یک تعداد که پارچه در دست شان است کمک نرسیدهاست و یک تعداد هم بی کمک برگشته اند."
نمایندههای این بیجا شدگان از حکومت خواستند تا قبل از فرا رسیدن زمستان نیاز های اولیه آنان باید مرفوع گردد تا از افزایش مشکلات برای شان جلوگیری شود.
به اساس معلومات ادارۀ ملی مبارزه با حوادث طبیعی، به دلیل نا امنیهای اخیر در برخی ولایتها به خصوص ولایتهای هلمند، کندز، ارزگان و ننگرهار ۹۶ هزار خانواده بیجا شدهاند.
گفته میشود که بیشتر این بیجا شدگان در ولایتهای همجوار شان و تعداد هم به کابل کوچیدهاند که با مشکلات گوناگون دچار اند.
در این حال محمد اسلم سیاس معاون ادارۀ مبارزه با حوادث طبیعی میگوید، روند کمک رسانی به خانوادههای بیجا شده به گونه منظم صورت گرفته و همچنان ادامه دارد.
وی گفت:
"به تمامی بیجا شدگان که در فضای باز بودهاند برای شان خیمه، سه وقت مواد غذایی گرم، کمپل، بالشت و آب و هر آنچه که نیاز اولیه در یک کمپ بوده برای شان توزیع شده است و اگر اینها به شکل کتلوی در کمپ ها زندگی میکنند تیمهای صحی ثابت در آنجا است شامل داکتر، نرس لابراتوار و دوا."
آقای سیاس افزود که بحثها در مورد کسانی که در خیمه ها بسر میبرند جریان دارد تا با فرا رسیدن زمستان، بتوانند راه حل مناسبی را برای آنان دریافت کنند.
این در حالیست که رئیس جمهور و رئیس اجرائیه نیز در نشستهای شان روی حل مشکلات مهاجرین تأکید کرده و اداره ارگانهای محلی نیز گفته است که به تمامی والیان دستور داده شده تا به بیجا شدگان در ولایتها، کمکهای همه جانبه صورت گیرد.
آرزو غیاثی