مقامهای محلی کنر میگویند، در حملات طیارههای بی پیلوت امریکایی، بشمول چهار تبعه خارجی که گمان میرود دو تن آنها عرب اند، ۲۶ مخالف مسلح دولت کشته شدهاند.
با آنکه والی کنر از تحقیقات بیشتر در مورد موجودیت قوماندانهای القاعده در جمع کشته شدهگان این حملات سخن میزند، ریاست امنیت ملی افغانستان کشته شدن اعضای القاعده در این حملات را تائید میکند.
حملات طیارههای بی پیلوت امریکایی شام یکشنبه منطقه هیکل دره واقع در بیست کیلو متری ولسوالی غازی آباد کنر را هدف قرار دادند.
والی کنر به رادیو آزادی گفت، در این حملات شماری از مخالفین مسلح دولت کشته شدهاند که چهار تن آنها اتباع خارجی و در میان آنها گمان میرود دو عرب نیز شاملاند.
وحید الله کلیمزی میگوید، تحقیقات در مورد هویت کشته شدهگان و اینکه آیا آنها افراد القاعده اند جریان دارد.
وی افزود:
"بر اساس معلومات ادارات کشفی و استخباراتی ما، 26 مخالف مسلح در این حملات هوایی کشته شدهاند که در آن چهار تبعه خارجی نیز شامل اند و دو تن آنها گمان میرود که عرب باشند اما تحقیقات در مورد اینکه آیا آنها افراد وابسته به القاعده اند جریان دارد."
پیش از این وزارت دفاع امریکا از هدف قرار دادن دو رهبر ارشد شبکه القاعده خبر داد که به گفته مقامهای امریکایی تلاش داشتند تا در کنر پناهگاههای امن ایجاد کنند.
پیتر کوک سخنگوی این وزارت گفت، یکی از اهداف، فاروقالقحطانی، شهروند قطر و رهبر القاعده در شمال شرق افغانستان بودهاست.
به گفته کوک، فاروق مؤظف شده بود تا مراکز امن القاعده را در افغانستان دوباره ایجاد کند.
سخنگوی پنتاگون افزوده که فرد دیگر بلالالعُطَبی است که در تأسیس دوباره مراکز امنی دخیل بوده تا به وسیله آن جنگجویان بتوانند غرب را تهدید کنند و همچنان جنگجویان خارجی استخدام و آموزش داده شوند.
در حالیکه اردوی امریکا هنوز در مورد نتایج این حملات آخر هفته بررسی میکند اما خبرگزاری فرانسه میگوید، مقامهای پنتاگون باور دارند که در کشتن این دو مقام القاعده موفق بوده اند.
از سوی دیگر ریاست امنیت ملی افغانستان با نشر اعلامیه کشته شدن اعضای القاعده در حملهء اخیر کنر را تائید کرده و گفته است که در این حملات سه عضو القاعده کشته شدهاند.
سوال اینجاست که آیا اکنون هم اعضای القاعده در برخی از نقاط افغانستان بخصوص در ولایت کنر فعال اند؟
نجیب امان رئیس مبارزه با تروریزم وزارت داخله افغانستان در پاسخ به رادیو آزادی گفت:
"از یک مدت بدین سو القاعده یکبار دیگر برای تجدید قوا در افغانستان پرداخته است و افغانستان را بنابر موقعیت جغرافیایی اش به عنوان پناهگاه امن انتخاب کرده اما حضور دوباره القاعده به معنی حضور دسته جمعی و بسیار قوی نیست. "
والی کنر نیز حضور اعضای القاعده در این ولایت را رد نکرده میگوید، کنر ولایت کوهستانی است که ممکن برخی از اعضای این شبکه هنوز هم در آنجا فعال باشند.
مقامهای امریکایی میگویند، حمله هوایی اخیر در کنر یکی از مهمترین حملات طی چندین سال گذشته بالای شبکه القاعده بود.
به گفته مقامهای امریکایی، طیارههای بی پیلوت این کشور دو پناهگاه جداگانه را در کنر هدف قرار دادهاند.
پیتر کوک سخنگوی وزارت دفاع امریکا در اعلامیه گفتهاست که، اگر این حملات موفق بوده باشد، نابودی این رهبران برجسته القاعده تلاشها برای طرح دسیسه علیه امریکا، متحدان و شرکای شان در جهان را مختل خواهد ساخت، تهدید به شرکای افغان امریکا را کاهش میدهد و به تلاشهای آنها برای جلوگیری از ایجاد مراکز امن القاعده در افغانستان کمک میکند.
پس از آنکه اردوی پاکستان عملیات گسترده نظامی را علیه طالبان مسلح آغاز کرد، گفته میشود که صدها شورشی مسلح از سرحد عبور کرده و داخل خاک افغانستان شده و به جاهای پناه بردند که تحت کنترول طالبان افغان قرار دارند.
به گفته مقامهای نظامی امریکا، طیارههای جنگی امریکا امسال ۷۰۰ حمله هوایی را انجام داده اند در حالیکه سال گذشته پنجصد حمله هوایی را راه اندازی کردند و انتظار میرود در آینده نیز به حملات ادامه دهند.