لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۳

جستجوی راه‌های بدیل برای بازگشایی مکاتب مسدود شده در افغانستان


وزارت معارف افغانستان می‎گوید روی دریافت راه‎های بدیل برای بازگشایی دوباره مکاتب مسدود شده در ولایات نا امن کار می‎کند.

به گفته مسئولان وزارت معارف این راه‎های بدیل در کنار مشوره با موسفیدان محل، شامل ایجاد زمینه شوراها در مناطق نا امن، مکاتب با داشتن لیله در مراکز، و آموزش سریع می‎باشد.

وزارت معارف افغانستان می‎گوید در مناطقی‎که مکاتب به خاطر ناامنی به شکل دوام دار مسدود مانده‎اند کار روی راه‎های بدیل برای آن را آغاز کرده‎اند که در برخی مناطق نتیجه هم داده‎است.

به گفته مسئولان این وزارت ایجاد سازمان و نهادهای مدنی، مشوره با بزرگان قومی، روند آموزش سریع و ایجاد مکاتب با داشتن سهولت لیلیه در مراکز ولایات بدیل‎های است که آنان روی آن کار می‎کنند.

ابراهیم شینواری معین تدریسی وزارت معارف روز پنج‎شنبه به رادیو آزادی گفت که ما تا امن شدن مناطق انتظار نمی‎کنیم بلکه می‎خواهیم که با استفاده از راه‎های مختلف مکاتب را بازگشایی کنیم.

شینواری: ما به امن شدن مناطق نگاه نمی‎کنیم، بلکه اگر منطقه نا امن هم باشد ما روی راه های بدیل کار می‎کنیم.
شینواری: ما به امن شدن مناطق نگاه نمی‎کنیم، بلکه اگر منطقه نا امن هم باشد ما روی راه های بدیل کار می‎کنیم.

وی افزود:

"ما به امن شدن مناطق نگاه نمی‎کنیم، بلکه اگر منطقه نا امن هم باشد ما روی راه های بدیل کار می‎کنیم، به واسطه افراد خیر خواه و بزرگان محل می‎خواهیم مکاتب را باز نمایم و یا هم نهادهای مدنی و سازمان‎های را ایجاد کنیم که آن‎ها مسئولیت بازگشایی مکاتب را به عهده بگیرند، به همین گونه مکاتب لیلیه در مراکز ایجاد کرده و زمینه آموزش سریع را مساعد می‎سازیم. "

آقای شینواری می‎گوید که نا امنی در برابر آنان بزرگ ترین مشکل است اما می‎گوید به اساس مسئولیتی‎که دارند از هر راه ممکن تلاش می‎کنند تا در وازه‎های مکاتب را باز کنند.

به اساس معلومات وزارت معارف افغانستان در حال حاضر در تمام کشور ۱۰۵۰ مکتب در مناطق ناامن به سبب ناامنی مسدود است.

بادغیس، فراه، زابل، نیمروز، هلمند، ارزگان، پکتیکا، کندهار و کندز از جمله ولایات اند که مکاتب در آن مسدود می‎باشند.

در عین حال عبدالمجید اخند زاده معاون شورای ولایتی هلمند می‎گوید که در این ولایت نزدیک به ۹۰ درصد مکاتب مسدود می‎باشد و معارف نزدیک به سقوط است.

آخندزاده: در مجموع ۹۰ درصد مکاتب هلمند مسدود است، تنها ده درصد آن باز است که آن هم در شهر لشکرگاه و بازار گرشک می‎باشد.
آخندزاده: در مجموع ۹۰ درصد مکاتب هلمند مسدود است، تنها ده درصد آن باز است که آن هم در شهر لشکرگاه و بازار گرشک می‎باشد.

وی افزود:

"در مجموع ۹۰ درصد مکاتب مسدود است، تنها ده درصد آن باز است که آن هم در شهر لشکرگاه و بازار گرشک می‎باشد، در دیگر مناطق دوردست تمام مکاتب مسدود شده و در آنجا نه استادان وجود دارد و نه شاگرد دیده می‎شوند."

آقای اخند زاده موجودیت ناامنی را سبب نبود علم و دانش در آن ولایت خوانده و می‎گوید هرگاه به مسئله معارف در هلمند توجه جدی نشود ناامنی هم از این بیشترخواهد شد.

از سوی دیگر محمد رستم احمدی رئیس معارف ولایت کندز می‎گوید که در این ولایت نیز شماری از مکاتب مسدود شده وجود دارد اما تا کید می‎کند که شمار این مکاتب زیاد نیست.

احمدی: مکاتبی که مسدود باقی مانده در خط اول جنگ قرار دارد.
احمدی: مکاتبی که مسدود باقی مانده در خط اول جنگ قرار دارد.

وی افزود:

"مکاتبی که مسدود باقی مانده در خط اول جنگ قرار دارد، یک مکتب چهار سره در خان آباد مسدود است، دو مکتب در دشت ارچی، دو مکتب در حوزه شهری می‎باشد دیگر همه مکاتب ما فعال است."

آقای احمدی می‎گوید که در کندز مکاتبی‎هم وجود دارد که از دو یا سه سال به این طرف به خاطر ناامنی‎ها مسدود مانده‎است.

اما وزارت معارف افغانستان می‎گوید که برای روند منظم آموزش در ولایات و ولسوالی‎های نا امن متعهد است و از هر راه ممکن که باشد اجازه نمی‎دهد که دروازه‎های مکاتب و مراکز تعلیمی بروی مردم مسدود باشد.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG