قرار است سومین دور گفتگوهای سری صلح میان نمایندههای حکومت افغانستان و طالبان هفته آینده در عربستان سعودی برگزار شود.
معلوماتیکه از سوی منابع موثق به دسترس رادیو آزادی رسیده است، نشان میدهد که این مذاکرات در جده با اشتراک مقامات ارشد افغانستان که در آن اعضای کلیدی شورای عالی صلح شامل اند و اعضای طالبان از دفتر غیر رسمی این گروه در قطر راه اندازی خواهد شد.
پیش از این به روز سه شنبه نیز برخی از منابع حکومتی و طالبان بشرط افشا نشدن نام های شان در صحبت با رادیو آزادی از سرگیری مذاکرات سری میان دو طرف را در دوحه مرکز قطر خبر داده بودند.
اما یکروز پس از آن ذبیح الله مجاهد که خود را سخنگوی گروه طالبان به رهبری هبت الله اخندزاده معرفی میکند، با نشر یک اعلامیه این گزارش را رد کرد.
روزنامه گاردین نیز در گزارشی گفته بود که در مذاکرات که در ماه سپتمبر و اوایل اکتوبر در قطر برگزار شد، معصوم ستانکزی رئیس امنیت ملی افغانستان و عبدالمنان اخند برادر ملا عمر رو در رو با هم دیدند.
بر اساس گزارشها در این مذاکرات دو طرف شرطهای خود برای تامین صلح در افغانستان را مطرح کردند که گفته میشود حکومت افغانستان از طالبان خواسته تا با اعلام آتش بس سلاح خود را به زمین بگذارند در همین حال طالبان صلح با حکومت افغانستان را با به رسمیت شناختن این گروه، حذف نام اعضای آن از لست سیاه تروریستی و رهایی زندانیان طالب مشروط خواندهاند.
با آنکه گروه طالبان برگزاری هر نوع مذاکرات با حکومت افغانستان را رد میکند اما یک منبع طالبان در قطر در صحبت با رادیو آزادی میگوید که گفتگوهای صلح در راه است و این باره طالبان روی موضوعات مهم با مقامهای افغان صحبت خواهند کرد.
اما حکومت افغانستان تا کنون در مورد دور جدید گفتگوهای صلح میان مقامهای این کشور و طالبان در عربستان سعودی چیزی نگفتهاست.
از برگزاری دور جدید مذکرات صلح میان حکومت افغانستان و طالبان در عربستان سعودی در حالی صحبت میشود که رئیس اجرائیه افغانستان در سفرش به اینکشور از مقامات سعودی خواست تا در روند صلح افغانستان همکاری کنند.
پیش از این مقامات افغانستان، پاکستان را یکی از عمده ترین کشورهای میخواند که میتوانست اعضای طالبان را به میز مذاکرات بکشاند اما گفته میشود که در مذاکرات سری که میان نمایندههای حکومت افغانستان و طالبان دو بار در قطر صورت گرفتهاست پاکستان حضور نداشت بلکه یک نماینده امریکا اشتراک کرده بود.
پیش از این در تلاش برای از سرگیری مذاکرات با طالبان، نمایندههای افغانستان پاکستان چین و امریکا چهار بار دور هم نشستند، و پاکستان تعهد کرد که در دور پنجم طالبان را آماده به مذاکرات میکند، تعهدی که تا کنون عملی نشدهاست و بعد از حملات خونین که اخیراٌ کابل را هدف قرار دادند مقامات افغان، اسلام آباد را به حمایت از شورشیان و اقدام نکردن علیه گروههای مستقر در خاک آن کشور متهم کردند.
اسلام آباد همواره این اتهامات را رد میکند و میگوید در روند صلح افغانستان همکار است.
نمایندههای حکومت افغانستان و طالبان برای اولین بار در جولای ۲۰۱۵ میلادی در شهر مری پاکستان رو در رو با هم دیدند.
این اولین مذاکرات رسمی بود که میان دو طرف برگزار شد اما دوام این مذاکرات با نشر خبر مرگ ملا عمر رهبر و موسس آن گروه متوقف و دچار بی سرنوشتی گردید.