همین اکنون، عملیات گستردۀ اردوی عراق برای پس گرفتن موصل از نزد جنگجویان گروه موسوم به دولت اسلامی ادامه دارد.
موصل از نزدیک به دو سال به این طرف در کنترول گروه موسوم به دولت اسلامی بودهاست.
کورتنی لیر سرپرست ادارۀ ساحوی موسسۀ خیریۀ شورای مهاجرت ناروی در منطقۀ اربیل کردستان عراق از آماده گیها برای رسیدهگی به بیجا شدهگان موصل حکایت کرد.
وی افزود:
" موسسۀ شورای مهاجرت ناروی در حال حاضر برای رسیدهگی به موج گستردۀ از بیجاشدهگان از شهر موصل آمادهگی میگیرد. انتظار میرود در هفتههای نخست، تا به دوصد هزار نفر و به طور مجموعی تا به ۷۰۰ هزار تن در ماههای آینده از موصل فرار کنند. جامعه کمکهای بشردوستانه سخت در تلاش آمادهگی است اما رسیدهگی به این همه افراد در یک زمان با چالش به همراه است."
موسسۀ خیریۀ حفاظت از کودکان گفتهاست که ۵ هزار نفر ظرف ده روز گذشته از طریق سرحد وارد سوریه شده و به کمپ الهول مسکن رسیدهاند.
طارق قادر یک نمایندۀ این موسسه در مورد رسیدهگی به بحران موصل گفتهاست وضعیت بسیار خراب است و انتظار میرود هزاران تن دیگر هم خانههایشان را ترک کنند.
سازمان ملل متحد گفته که کمپ الهول ظرف ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۹۰۰ تن را پذیرفته و انتظار می رود که بیش از سه هزار تن دیگر که از سوی قاچاقبران رسانده شدهاند و اکنون از لحاظ امنیتی طی مراحل میشوند، نیز به این کمپ برسند.
کمپ الهول در ابتدا با گنجایش ۷۵۰۰ تن ساخته شده بود. ولی اکنون برای جا دادن به ۵۰ هزار تن در حال گسترش است.
از سویی هم، کمپ هایی در جنوب، شرق و شمال شهر موصل نیز ساخته شدهاند.
گمان میرود که در شهر موصل بیش از یک میلیون تن زندهگی میکنند.
عملیات موصل در هفدهم ماه اکتوبر آغاز شد و از آن زمان تا به حال، نیروهای عراقی و جنگجویان کردی کنترول چندین قریه را به دست گرفتهاند.