رسانههای پاکستان از اقدام طالبان برای تحکیم روابط با ایران گزارش دادهاند.
روزنامه اکسپرس تریبیون مینویسد، طالبان افغان مولوی نیک محمد را به حیث نماینده شان در ایران تعیین کردهاند.
در یک گزارشیکه به نقل قول از یک مقام طالبان که از افشای نامش خودداری کردهاست، روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان مینویسد، طالبان افغان به خاطر تحکیم روابط با ایران یک نماینده شان را در آن کشور تعیین کردهاند.
در این گزارش از مولوی نیک محمد نام گرفته میشود که گویا به حیث نماینده طالبان در ایران تعیین شدهاست.
تصور میشود این مقام طالب که از وی نام گرفته نشده از ایران برگشته و به رسانههای پاکستان گفتهاست که مولوی نیک محمد بطور متواتر به ایران سفر میکند.
ولی مقامات سابق طالبان این گزارشها را رد کرده میگویند، مولوی نیک محمد از صفوف طالبان خارج شدهاست و با آنها ارتباط ندارد.
ولی سید اکبر آغا یک مقام سابق طالبان که با رهبران این گروه روابط نزدیک دارد، با رد این گزارشها در صحبت با رادیو آزادی گفت:
"طوریکه شنیدهاید، مولوی نیک محمد یکی از آن افرادی بود که با طیب آغا و عزیزالرحمن استعفی کردند. من تا حد زیاد گپهای اکسپرس تریبیون را تائید نمیکنم. چون مولوی نیک محمد استعفی کرد و تا هنوز نشنیدهام که دوباره در صفوف طالبان داخل شده باشد.
من چندی قبل قطر رفته بودم، او را دیدم در قطر بود. ولی گوشه نشین و در شورای طالبان نبود. من خودم تا حد زیاد این گپ را تائید نمیکنم."
سید اکبر آغا میگوید، برخیها با پخش اینگونه خبرها میخواهند به شکلی از اشکال گروه طالبان را به یک طرف وابسته بسازند.
طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفتهاند.
مولوی نیک محمد قبل از سقوط رژیم طالبان به حیث رئیس معارف کندهار کار میکرد، بعد هم به حیث نماینده طالبان در دفتر قطر تعیین شده بود.
روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان با نقل قول از این مقام طالبان که از افشای نامش خودداری شده، همچنان نوشته است:
"ما برای کشورهای دیگر به شمول آسیای مرکزی نیز نماینده تعیین کرده و با روسیه روابط خود را بیشتر ساختهایم."
در سال جاری میلادی یک هیئت طالبان به دعوت چین به پیکنگ سفر کرد. آژانس خبری رویترز با نقل از یک مقام طالبان نوشتهاست که این هیات به رهبری شیر محمد عباس ستانکزی از هژدهم تا ۲۲ جولای در پیکنگ بود و با مقامات چینایی در مورد وضعیت افغانستان و حضور ارتباع خارجی در این کشور صحبت کردهاست.
سال گذشته نماینده خاص چین برای افغانستان گفته بود، کشورش طالبان را به مثابه یک نیروی بزرگ سیاسی در افغانستان میبیند.
تا اکنون اجلاس چهار جانبه صلح افغانستان به اشتراک افغانستان، چین، امریکا و پاکستان پنج بار در کابل و اسلام آباد تدویر جلسه کرده، ولی ظاهراً دستاوردهای قابل ملاحظه نداشتهاست.
بر اساس گزارشها با به وجود آمدن تهدیدهای ناشی از داعش و باقی ماندن نیروهای بین المللی به رهبری امریکا برای مدت طولانی در افغانستان، دلایلی خوانده میشود که ایران خواهان داشتن روابط با طالبان شدهاست.