نشنل انترست:
نشریه نشنل انترست در تازه ترین شماره اش به مسئله امداد مالی ۱۵ ملیارد دالری جهانیان که تا سال ۲۰۲۰ ادامه مییابد پرداختهاست.
در آغاز نگاشته آمدهاست که ۷۵ کشور و بیش از بیست سازمان بین المللی به تاریخ پنجم ماه اکتوبر در بروکسل پایتخت بلجیم، موافقه کرده اند که طی چار سال آینده به افغانستان به اندازه ی ۱۵ ملیارد دالر امداد مالی میرسانند.
این تعهد با افغانستان پس از اجلاس عمومی وارسای ناتو صورت میگیرد که در اوایل سال روان میلادی دایر گردید. نشنل انترست مینویسد، با آنکه طالبان مسلح همزمان به کنفرانس بروکسل در کندز و هلمند به حملات پرداختند، حکومت افغان توانست با تعهدات خویش در بخشهای اصلاحات، حکومتداری خوب و اجرأآت شایسته پشتیبانی کمک کنندهها را جلب کند.
نشنل انترست در ادامه مینگارد، تازه ترین کمک بانک جهانی نشان داد که افغانستان تا سال ۲۰۳۰ م به کمکهای قابل توجه کشورها و سازمانهای همکار نیاز خواهد داشت.
کمک کنندهها در کنفرانس بروکسل تعهد سپردند که به کمکهای خویش برای افغانستان ادامه خواهند داد. ولی این کمکها به صورت تدریجی تا افغانستان به پای خویش بایستد، کاهش خواهد یافت.
والستریت ژورنال:
والستریت ژورنال نگاشته یې را روی حمله به زیارت سخی در کابل به نشر سپرده است.
در یک بخش این نگاشته آمدهاست این بعد از ماه جولای واقعه تازه سلسله حمله بر اقلیت شیعه است.
در حمله ماه جولای در کابل که داعش مسؤلیت آن را به عهده گرفت ۸۰ تن کشته شده بودند. حمله بالای اعتراض کنندههای مربوط جنبش روشنایی صورت گرفته بود.
به نوشته روزنامه هر چند معلوم نیست که چند مهاجم بر زیارت سخی حمله ور شدند، اما از چگونگی حمله بر میآید که حمله توسط چند تن صورت گرفتهاست.
طالبان مسلح گفتهاند که آنها در این حمله دست نداشتند.
والستریت ژورنال مینگارد، این گروه که بارها در کابل حملات تروریستی انجام دادهاست، حمله روز سه شنبه را غیر اسلامی خواندهاست.
دیجیتال ژورنال:
نشریه کانادایی دیجیتال ژورنال نیز روی حمله اخیر بر مراسم عاشورا نگاشته یی دارد.
نشریه شمار کشته شدهها را ۱۸ تن نشان دادهاست، که در آژانسهای دگر این رقم ضد و نقیض است.
در آغاز نگاشته از قول شاهدان عینی آمدهاست که گفتهاند، افراد مسلح بدون تفکیک بر مردان، زنان و اطفالی فیر میکردند که تلاش داشتند از محل واقعه فرار نمایند.
شام سه شنبه افراد مسلح به زیارت کارته سخی در نزدیکی پوهنتون کابل داخل شدند. در همان جا دو ساعت درگیری با قوتهای امنیتی جریان داشت.
دفتر ملل متحد روز چارشنبه امار کشته شده ها را ۱۸ تن ذکر کرد. اما مقامات افغان میگویند در این واقعه یک حمله کننده و ۱۴ تن دگر کشته و ده ها تن زخم برداشته اند.
یک شاهد عینی میگوید؛ خانوادههای ریس جمهور غنی و داکتر عبداله رئیس اجرائیه در خارج از کشور زندهگی میکنند، اینجا هر روز مردم غریب کشته میشوند.
دیجیتل ژورنال به حمله سال ۲۰۱۱ میلادی اشاره میکند که در کابل و آن هم در مراسم عاشورا به وقوع پيوست. در آن حمله انتحاری ۸۰ تن کشته و بیش از صد تن جراحت براداشتند.