مسئولان شفاخانه علیآباد کابل میگویند، پانزده کشته و ۵۴ زخمی رویداد کارته سخی به این شفاخانه انتقال شدهاند.
در حالیکه مسئولان امنیتی ارقام کشته شدههای رویداد کارته سخی را چهارده و زخمیان آن را ۳۴ تن میشمارند اما مسئولین شفاخانهها میگویند، که تعداد قربانیان این رویداد بیشتر از آن است.
بصیر افغان آمر سرویس عاجل این شفاخانه تأکید دارد که از این رویداد پانزده کشته و ۵۴ زخمی به این شفاخانه انتقال شدهاست.
افغان همچنان افزود اکثر زخمیان پس از تداوی به خانههای شان برگشتهاند.
وی میافزواید:
"تعداد ۵۴ تن مجروحین و پانزده کشته به شفاخانه ما انتقال یافته، زخمیان که قابل تداوی بودند همه کمکهای اولیه برایشان اجرا شده و همه مریضان داخل بستر بودند."
زیارت کارته سخی سه شنبه شب زمانی که اکثر افراد برای عزاداری عاشورا در این محل حضور داشتند مورد حمله مخالفان مسلح قرار گرفت.
فریدون عبیدی رئیس تحقیقات جنایی قومندانی امنیه کابل به رادیو آزادی گفت، حمله کننده یک فرد بود که از سوی نیروهای امنیتی از پا درآورده شد و تحقیقات در مورد این رویداد هنوز هم جریان دارد.
در همین حال صدیق صدیقی سخنگوی وزارت امور داخلۀ افغانستان در صفحه فیسبوکاش نوشتهاست که ناوخت روز سه شنبه در شهر کابل دو حمله رخ داده، نخست بر زیارت سخی شهر کابل و حمله دوم در کارته چهار بالای مسجد چهاریار که در نتیجه این حملات به شمول ۳ زن و ۲ طفل ۱۶ تن کشته و به شمول ۲۶ زن ۵۴ تن دیگر زخم برداشتهاند.
وی میافزاید که هر دو حمله کننده از سوی نیروهای امنیتی از پا درآمدند.
شماری از افرادی که در این رویداد مجروح شدهاند در صحبت با رادیو آزادی گفتند که فرد انتحار کننده با استفاده از لباس پولیس بالای اعزاداران با استفاده از سلاح دست داشته فیر میکرد.
مرتضی و نورالله دو تن از آنان در شفاخانه علیآباد به رادیو آزادی گفتند:
"تعداد کشته شدهها را ممکن پانزده تا شانزده تن بگویند اما بیشتر از آن است، زنان و اطفال تا یک لحظه سر و صدا داشتند اما پس از انداخت مرمی بالایشان صدا خاموش شد جز چندی فردی که کمک میخواستند."
"زمانیکه فیر شد ما فرار میکردیم که مرمی در دستم اصابت کرد، بعد از عقب زیارت سخی از زیر سیمهای خاردار فرار کردیم."
یوناما یا نمایندهگی سازمان ملل متحد در افغانستان حمله شب گذشته در کارته سخی را تقبیح کرده و با خانواده قربانیان ابراز غم شریکی کرد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه هر دو این رویداد را تقبیح کرده و با خانوادههای قربانیان ابراز غم شریکی کردند.
مراسم عزاداری عاشورا در سال ۲۰۱۱ میلادی نیز شاهد یک حمله انتحاری بود که در آن ۵۴ تن جان باختند.
شاخه موسوم به خراسان گروه تندرو دولت اسلامی یا داعش با نشر اعلامیۀ مسئولیت این حمله را به دوش گرفتهاست.
گروه داعش در افغانستان و پاکستان تحت نام ولایت خراسان فعالیت میکند.
گزارش: تمیم اخگر