لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۸

نشست امروز در بروکسل برای افغانستان کلیدی و مهم خواهد بود


در دومین روز کنفرانس بروکسل در مورد افغانستان، امروز نشست "مشارکت برای رفاه و صلح" در مقر اتحادیۀ اروپا برگزار می‌شود.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان و دونالد توسک رئیس شورای اروپایی این نشست کلیدی را افتتاح می‌کنند و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه و فدریکا موگرینی نمایندۀ عالی اتحادیۀ اروپا در امور خارجی و پالیسی امنیتی آن را به پایان می‌رسانند.

تا به هفتاد کشور و بیست سازمان بین‌المللی به شمول نمایندگان از امریکا، روسیه، هند، جاپان، بانک جهانی، سازمان ملل و ناتو در نشست بروکسل اشتراک کرده‌اند.

افغانستان انتظار دارد که کشورها و سازمان‌های تمویل کننده کمک نزدیک به چهار میلیارد دالر را سالانه تا سال ۲۰۲۰ میلادی برای ثبات سیاسی و اقتصادی این کشور متعهد شوند.

اتحادیۀ اروپا کمک مالی جدید را با حکومت افغانستان در چارچوب قرارداد دولت سازی به ارزش ۲۲۴ میلیون دالر برای دو سال دیروز در بروکسل اعلان کرد.

اکلیل احمد حکیمی وزیر مالیۀ افغانستان این تفاهمنامه را با نوین میمیکا کمشنر بین‌المللی همکاری و توسعه اتحادیه اروپا در حضور رئیس جمهور غنی امضاء کردند.

حکیمی و میمیکا این تفاهمنامه را در حضور رئیس جمهور غنی امضاء کردند.
حکیمی و میمیکا این تفاهمنامه را در حضور رئیس جمهور غنی امضاء کردند.

آقای حکیمی اندک پس از امضای تفاهمنامه گفت:

"قرارداد دولت سازی میکانیزم جدیدی است که مورد استقبال حکومت افغانستان قرار گرفته‌است. این مهم است که حکومت افغانستان در بخش کمک توسعه‌ای صاحب اختیار بیشتر باشد."

اصلاحات، مبارزه با فساد اداری، تقویت حقوق بشر از جمله حقوق زنان از شرط‌های اصلی اتحادیه اروپا و جامعه جهانی به حکومت افغانستان است.

در پهلوی این خواسته‌ها، جرمنی که از اعضای عمدۀ اتحادیه اروپاست یک شرط دیگر هم دارد، به گزارش خبرگزاری رویترز، مقام‌های وزارت خارجۀ جرمنی گفته‌اند که این کشور از حکومت افغانستان می‌خواهد تا افغان های را که پناهنده‌گی‌شان در جرمنی قبول نشده، دوباره بپذیرد.

بر اساس گزارش، انتظار می‌رود جرمنی وعدۀ کمک ۱.۹ میلیارد دالری را با افغانستان ظرف چهار سال آینده اعلان کند.

یکی از خواسته‌های اصلی دیگر جامعه جهانی توانمند ساختن زنان در بخش‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در افغانستان است.

روز نخست نشست بروکسل در مورد افغانستان هم به بحث و تبادل نظر در مورد زنان افغانستان اختصاص یافته‌بود.

رولا غنی بانوی اول افغانستان، سیما سمر رئیس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و حبیبه سرابی معاون شورای عالی صلح افغانستان از سخنرانان کلیدی نشست "زنان توانمند افغانستان مرفه" بودند.

رئیس جمهور افغانستان در سخنرانی افتتاحیۀ این نشست دیروز در بروکسل گفت که زنان افغانستان محافظان ارزش‌های دیموکراتیک خواهند بود.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان

وی افزود:

"دستآورد های زنان افغانستان در پرتو قانون اساسی ما قابل مذاکره و معامله نیست. زنان افغانستان محافظان ارزش‌های دیموکراتیک خواهند بود و آنان از دستآوردهای‌شان حفاظت خواهند کرد و فقط این ارزش‌ها را گسترش و توسعه خواهند داد و به عقب بر نخواهند گشت."

کنفرانس بروکسل در مورد افغانستان که از سال ۲۰۰۱ میلادی به این‌سو یازدهمین کنفرانس بین‌المللی در مورد افغانستان است، پیام قوی از امید، اعتماد و تغییر را برای افغانستان می‌رساند.

XS
SM
MD
LG