بر اساس گزارشها اتحادیۀ اروپا در نظر دارد، در اجلاس بینالمللی در باره افغانستان، بر حکومت اینکشور فشار وارد کند تا حداقل ۸۰ هزار پناهجوی افغان را دوباره قبول کند.
کنفرانس بینالمللی برای کمک به افغانستتان قرار است هفته آینده در شهر بروکسل پایتخت بلجیم برگزار شود.
چنین پیشبینی میشود که اتحادیه اروپا برای تحمیل این تقاضای خود حکومت افغانستان را به کاهش کمکها تهدید نماید.
اما گفته میشود، مسئله جابجایی ۸۰ هزار مهاجر غیرقانونی افغان یک مشکل خیلی بزرگ به حکومت افغانستان خواهد بود.
روزنامه گاردین به استناد منابع که از آنها نام گرفتهنشده، این اسناد را به نشر رسانده میگوید، اتحادیه اروپا ممکن است، بخشی از کمکهای خود را به مسئله مهاجران غیرقانونی مشروط نماید.
جامعه جهانی در اجلاس بروکسل مانند کنفرانس بینالمللی توکیو کمک چهار ملیارد دالر به افغانستان را برای چهار سال آینده اعلان خواهد کرد.
اتحادیه اروپا میخواهد، بر اساس ستراتیژی جدید در باره کشورهای فقیر جهان، این تعداد افغانان مهاجر غیر قانونی را دوباره در افغانستان جابجا کند.
به نوشته گاردین، مثال خوب آن حکومت ترکیه است که در برابر کمک شش میلیارد یورو اتحادیۀ اروپا موافقه کرد که پناهجویان و مهاجران غیر قانونی را در آن کشور جا دهد و برای جلوگیری از رفت و آمد آنها کنترول در سرحدات این کشور را تحکیم بخشد.
در فهرست اتحادیۀ اروپا دیگر کشورها مانند نایجر، ایتوپیا، نایجریا، لبنان و لیبیا نیز شامل است.
در این حال، مسئول سازمان مشوره و حمایت از مهاجران در افغانستان به گاردین گفتهاست که اکثر پناهجویانی که به افغانستان فرستاده میشوند، دوباره تلاش میکنند تا کشور را ترک کنند زیرا، به گفته وی شرایط زندهگی در افغانستان خوب نبوده، امنیت تأمین نیست و میزان بیکاری هم بلند میباشد.
به گزارش گاردین در یاداشتهای سری اتحادیه اروپا آمدهاست که این اتحادیه از وضعیت امنیتی روبه وخامت افغانستان اطلاع دارد، افغانستان نسبت به هر زمانی دیگر به میدان حملات تروریستی مبدل شده و زندهگی غیر نظامیان در این کشور با خطر مواجه میباشد، اما با وجود این همه، ۸۰ هزار مهاجر افغان در یک زمان کوتاه از اتحادیه اروپا دوباره به افغانستان فرستاده خواهند شد.
اما منابع مطبوعاتی اتحادیه اروپا و حکومت افغانستان در این مورد تبصره نکردهاند.
حکومت افغانستان قبل از این گفتهبود که مسئولیت دفاع از حقوق اتباع کشور خود را دارد.
از سوی هم مقامات وزارت امور مهاجران و عودت کنندهگان افغانستان گفته که در مورد سرنوشت پناهجویان افغان با کشورهای اروپایی سرگرم گفتگو اند.
ضمناً، تیمور شارون یک ناظر گروه بینالمللی بحران میگوید، تلاشها برای فشار اتحادیۀ اروپا بالای حکومت افغانستان بیجاست. زیرا، به گفته وی حکومت افغانستان برای جابجایی این تعدادی از مهاجران ظرفیت و منابع در اختیار ندارد.