در حالیکه توافقنامه صلح میان حزب اسلامی و حکومت افغانستان امضا شد شماری از احزاب سیاسی موافقت و مخالفتشان را با آمدن گلبدین حکمتیار رهبر این حزب اعلام کردند.
شماری از احزاب سیاسی ضمن حمایت از امضای توافقنامه صلح میان حزب اسلامی و حکومت افغانستان میگویند که با پیوستن گلبدین حکمتیار به پروسه صلح امنیت نسبی در این کشور تأمین خواهد شد.
حزب عدالت امضای این توافقنامه را یک دست آورد بزرگ میخواند و از حکومت میخواهد تا زمینه مذاکرات بینالافغانی با دیگر گروههای مخالف مسلح را نیز فراهم کند.
عبدالرشید ایوبی رئیس حزب عدالت روز پنجشنبه در نشستی در کابل به رسانهها گفت که این توافقنامه به نفع مردم است و در زمینۀ تأمین صلح و ثبات در کشور یک گام مثبت خواهد بود.
وی افزود:
"در نخست از سران حکومت و سیاسیون کشور بخاطر تلاشهای شان برای پیوستن حکمتیار با پروسه صلح قدردانی میکنیم و سران حکومت ثابت کردند که به مذاکرات بینالافغانی باورمند هستند."
پیش از این شماری از مقامات به شمول عبدالله عبدالله، عطا محمد نور رئیس اجرائیه جمعیت اسلامی، اعضای ولسی جرگه، مشرانو جرگه و شماری دیگر از مقامات ارشد حکومتی حمایتشان را از این توافقنامه اعلام کردهاند.
توافقنامه صلح با حزب اسلامی در حالی خوشبینیهای را بمیان آورده که گلبدین حکمتیار پس از ختم جنگهای داخلی با حضور نیروهای خارجی در افغانستان مخالف بوده و در چند سال گذشته علیه نظام جنگیدهاست.
اما این موضوع نگرانیهای برخی احزاب را نیز بر انگیختهاست.
حزب همبستگی افغانستان در پیوند به امضای این سند تجمع اعتراضی راه اندازی کرده و شعار بر ضد حکمتیار را سر میدادند.
سیلی غفار سخنگوی این حزب در جمع معترضان گفت که مردم افغانستان گلبدین حکمتیار را به دلیل دست داشتن در جنگهای داخلی و جنگهای اخیر نمیبخشند و خواهان مجازات او هستند.
وی افزود:
"با آوردن او حلقه جنایتکاران تکمیل خواهد شد و هیچ سودی به آینده سیاسی کشور ندارد، با امضای این قرارداد مثل جنگسالاران دیگر به ستمگریها و استفاده از بودجه ملت ادامه میدهد."
در عین حال شماری از آگاهان و اعضای ولسی جرگه از حکومت میخواهند که زمینه را برای آغاز گفتگو با دیگر گروههای مخالف مسلح نیز فراهم کند.
نذیر احمدزی یکی از اعضای ولسی جرگه ابراز امیدواری میکند که پیوستن حکمتیار به روند صلح، الگو برای طالبان بخاطر ترک جنگ و آغاز مذاکرات صلح با حکومت باشد.
گزارش: نورالله شایان