بانکی مون سرمنشی سازمان مللمتحد به اجلاس روز دوشنبه اسامبله عمومی این سازمان گفت، در صورت تطبیق توافقنامه بینالمللی در مورد پناهجویان، حقوق آنها بطور خاص در بخشهای تعلیم و تربیه و کاریابی بهبود خواهد یافت.
مون روز دوشنبه گفت:
"در صورت تطبیق توافقنامه بینالمللی در مورد پناهجویان، حقوق آنها بطور خاص در بخشهای تعلیم و تربیه و کاریابی بهبود مییابد."
به نوشته آژانس خبری «دی، پی، ای» جرمنی بانکی مون در نخستین اجلاس سازمان مللمتحد که در سطح عالی در مورد پناهجویان تدویر یافته گفت، در صورت عملی شدن این توافقنامه اطفال بیشتر به مکتب خواهند رفت، پناهجویان خواهند توانست شغل بیابند و از سایر حقوق آنها حراست خواهد شد.
روز دوشنبه در آغاز اجلاس اسامبله عمومی سازمان مللمتحد رهبران ۱۶۳ کشور عضو این سازمان مصوبه سیاسی را تصویب کردند که به هدف تعهدات بیشتر در امر مدیریت پناهجویان و مهاجرین از طریق تضمین حقوق بشری آنها تدوین شدهاست تا از این گروههای صدمهپذیر حراست شده و تقسیم مسئولیت بینالمللی بهبود یابد.
بانکی مون گفت، اجلاس روز دوشنبۀ این سازمان یک شکست بن بست را نشان میدهد که در برابر آزمونهای ناشی از مهاجرت انسانی اتخاذ شد.
بر اساس این توافقنامه جدید، کشورهای جهان تعهد کردند تا تمویل مساعدتهای بشری به خاطر حل بحرانهای را بهبود بخشند که انسانها را محبور به ترک خانههای شان میکنند.
آژانس خبری «دی، پی، ای» جرمنی مینویسد، زید راد الحسین کمشنر عالی حقوق بشر سازمان مللمتحد یک هشدار قوی را در مورد زینوفوبیا (Xenophobia) یا بیگانه ستیزی ارائه نموده گفت، به نظر میرسد که خیلیها دهشت جنگهای جهانی را فراموش کردهاند.
قرار است روز سه شنبه بارک اوباما رئیس جمهور امریکا میزبان اجلاسی باشد که در آن حدود ۴۰ کشور جهان اشتراک میکنند و در این اجلاس در مورد تدابیر جدید کمک با مهاجرین صحبت خواهد شد.
اشتراک کنندهگان در مورد مساعدت با مهاجرین و یا ایجاد زمینههای کار و تحصیل برای آنها تعهد خواهند کرد.
در حال حاضر بطور بیسابقه حدود ۶۵.۳ میلیون تن در جهان بیجا شدهاند که ۲۱ میلیون مهاجر نیز شامل آنست.
حدود نصف مهاجرین جهان در هشت کشور یعنی ترکیه، پاکستان، لبنان، ایران، ایتوپیا، اردن، کینیا و یوگندا بسر میبرند.