دی نیوز
روزنامه دی نیوز روی پالیسی پاکستان در قبال افغانستان انتقاد کرده، مقالهء راتحت عنوان " درک نادرست از افغانستان" به نشر رساند که در قسمتی از آن مینویسد:
تعداد اندک از پاکستانیها که با هر نظریه سیاسی مربوط باشند، افغانستان را یک کشور مستقل میدانند.
رونامه دی نیوز چاپ پاکستان مینویسد، نزدیک گروه راستگرا پاکستانی افغانستان کشوریست که آنها میتواند جنگ با هندوستان را در آن به پیش ببرند.
نویسنده مقاله روزنامه دی نیوز پاکستان مینویسد، این نظریه در باره افغانستان زمانی اوج میگیرد که مسئله روابط پاکستان با هند مطرح شود.
نویسنده مقاله چاپ شده در روز نامه دی نیوز پاکستان در ادامه مینویسد، عکس العمل ما در برابر امضای قراردادی بندر چابهار بین افغانستان، هند و ایران نشان داد که ما تا چه حد، هرچه را از عینک هندوستان میبینم و اهمیت افغانستان را از نظر میاندازیم.
روزنامه دی نیوز همچنان بر پالیسی اسلام آباد در ارتباط به مسایل تجارتی، سیاسی و اقتصادی افغانستان انتقاد کرده مینویسد، اگر نشنالیزم متخاصم و خود خواهی را یک پالیسی گفته بتوانیم، پس سیاست ما در برابر افغانستان یک مشکل دارد و آن این است که نزد ما افغانستان و مشکلات مردم این کشور، اهمیت ندارد.
به گفته این روزنامه، پاکستان، با وجود همه میراثهای مشترک هرگز تلاش نکرده که افغانستان و فرهنگ آن را بشناسد.
روزنامه دی نیوز در پایان مقاله همچنان بر سیاست پاکستان در ارتباط به افغانان مهاجر انتقاد میکند و آن را انگیزه سیاسی و در مناسبات با افغانستان، تغییر پذیر میداند.
ایکونومیست
مجله هفته گی ایکونومیست هم مقاله را در باره افغانان مهاجر در پاکستان به نشر رساند مینویسد، پاکستان میخواهد تا این مهاجران را دوباره به کشور شان برگرداند.
مجله ایکونومیست مینویسد، معیاد کارت اقامه یک و نیم ملیون مهاجر افغان تا سی و یکم ماه دسمبر سال ۲۰۱۶ به پاتان میرسد و به این ترتیب، مهاجران افغان که قبل از آن دارای یک اسناد بودند، از پایان سالجاری میلادی به بعد از لحاظ قانونی به یک سرنوشت مجهول رو به رو خواهد شد.
مجله ایکونومیست در ادامه مقاله همچنان تخمین کرده مینویسد، یک ملیون مهاجر افغان که دارای سند قانونی نمیباشند، نیز در پاکستان به سر میبرند، که به گفته مقامات پاکستان پس از پانزدهم ماه نوامبر نیاز دارند، ویزه بدست آورند.
مجله مینویسد، هر چند، در گذشته چنین ضرب الاجل ها از نظر انداخته شدهاند، اما اکنون چنین نشانههای به نظر میرسند که مقامات پاکستانی این بار جدیاند.
آنها بانکهای پاکستان را وادار ساختهاند که حسابات مهاجران را بیبندند و از شرکتهای تیلفونهای موبایل تقاضا شده تا سیم کارتهای مهاجران را لغوه کنند.
مجله هفته وار ایکونومیست مینویسد، همه مهاجران افغان در پاکستان این پیام را بدست آوردهاند که آنها بیش از این در پاکستان، جا ندارند.