سازمان دیده بان حقوق بشر میگوید، مقامات پاکستان باید تدابیر اجباری، آزار و اذیت مهاجرین افغان را متوقف سازد که آنها را مجبور به خارج شدن از این کشور میسازد.
یک مقام ارشد این سازمان گفتهاست، مقامات پاکستان بطور روبه افزایش مرتکب بدرفتاری در برابر مهاجرین افغان میشوند.
پاتریشا گاسمن کارشناس ارشد افغانستان در سازمان دیده بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ میگوید، اخراج اجباری مهاجرین افغان توسط پاکستان باید در اجلاس نیویارک یکبار دیگر به یاد رهبران جهان بیاورد که اکنون میزبانان دیرینه خط نخست مهاجرین مانند کشورهای اردن، ترکیه و کینا نیز مهاجرین را جبراً اخراج میکنند.
گاسمن همچنان میگوید، مقامات پاکستان بطور روبه افزایش مرتکب بد رفتاری، آزار و اذیت مهاجرین افغان میشوند و این مسئله باعث خروج کتلوی آنها از این کشور میشود.
به گفته گاسمن، حکومت پاکستان باید به خاطر اطمینان و حمایت از وضعیت و مقام مصوون مهاجرین از بدرفتاری نیروهای امنیتی این کشور در برابر مهاجرین افغان ممانعت کند.
از آغاز ماه جولای سالجاری میلادی تا اکنون پولیس پاکستان و مقامات ایالتی این کشور فشار را بالای مهاجرین افغانانیکه در پاکستان زندهگی می کنند، آغاز کردهاند. کمشنر عالی امور مهاجرین سازمان ملل متحد این حرکت را فشار نگران کننده خواندهاست که تعداد زیاد مهاجرین افغان را قبل از ختم سال ۲۰۱۶ میلادی مجبور به عودت به افغانستان میسازد.
به نوشته سازمان دیده بان حقوق بشر یا هیومن رایتس واچ، اقدامات اخیر پاکستان در برابر مهاجرین افغان باعث تنشها در روابط بین افغانستان و پاکستان شدهاست و تا ماه سپتامبر سالجاری از جمله حدود یک و نیم ملیون مهاجر افغان که در پاکستان بسر میبرند، حدود ۹۰ هزار تن آنان دوباره به کشور شان برگشتند.
مهاجران افغان که تعدادی از آنها حدود ۳۰ سال و یا بیشتر در پاکستان زندهگی کردهاند و اینک به کشور شان برگشتهاند به اداره امور مهاجرین سازمان ملل متحد گفته اند که آنها به خاطر دشواریهای اقتصادی از پاکستان به افغانستان عودت کردهاند. این مشکلات از دست دادن کار و مشاغل در بازار کار، محدویت در رفت و آمد آزاد، آزار و اذیت، بدرفتاری، توهین، دستگیریهای مستبدانه، اخاذی و رشوه ستانی، لغو قرارداد کرایه منازل، ممانعت از درس و تحصیل اطفال مهاجر و ممانعت از ارایه خدمات صحی برای آنها را شامل میشود که مهاجرین افغان در پاکستان با آن مواجه اند.
سازمان دیده بان حقوق بشر مینویسد، گرچه این شکایات در سال ۲۰۱۵ میلادی نیز یک امر معمول بوده است، اما زمانیکه این سازمان مسئله آزار و اذیت مهاجرین افغان را در پاکستان ثبت میکرد، این بد رفتاریها از ماه جون سالجاری میلادی به اینسو بدتر شدهاست.