نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان دیروز گزارش خود را در باره افغانستان، به شورای امنیت سازمان ملل متحد، ارایه کرد.
این نماینده به روند گفتگوهای صلح در این کشور تاکید می کند.
تدامیچی یاماموتو در این گزارش در مورد امنیت افغانستان ابراز نگرانی کرده و به راه حل آن نیز اشاره کرد.
یاماموتو هنگام ارایه این گزارش گفت، زمستان فرامی رسد و چنین پیشبینی میشود که طالبان بار دیگر به گفتگوهای صلح تمایل نشان میدهند.
یاماموتو نماینده بانکی مون در افغانستان در ادامه صحبت خود به تلاشهای صلح با حزب اسلامی اشاره کرده گفت:
"موافقتنامه که حکومت و حزب اسلامی افغانستان روی آن گفتگو میکنند، این مسئله را واضح میسازد که حکومت افغانستان به گفتگوهای صلح علاقمند است. تجارب نشان میدهند که مذاکرات صلح شاید ماهها و حتی سالها را در برگیرد، اما باید گامهای برداشته شوند که اعتماد بین حکومت و طالبان نیز به میان آید، تا زمینه برای گفتگوها فراهم گردد."
نماینده خاص سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد برای افغانستان که دفتر سیاسی این سازمان را در افغانستان نیز رهبری میکند افزود، جنگ از پیشرفت و انکشاف افغانستان جلوگیری کرده و با موجودیت نا امنی کمکهای جامعه بین المللی در افغانستان ضایع میشوند.
نماینده سازمان ملل متحد همچنان گفت، افغانستان باید به پای خود بی ایستد، اما وی اضافه کرد، تا زمانی که جنگ دوام کند، دشوار خواهد بود که این کشور به خود متکی شود.
تدامیچی یاماموتو در ادامه صحبت خود گفت، سال ۲۰۱۶ میلادی از لحاظ امنیتی یک سال دشواری دیگر برای افغانستان بود، اما نیروهای افغان در جنگ با مخالفین نسبت به سال گذشته دست بالا دارند.
وی افزود:
"کابل شاهد یک سلسله حملات انتحاری بود و شماری از مراکز ولایات مانند، کندز، لشکرگاه و ترینکوت زیر فشار آمدند. اما یک شهر هم به دست طالبان سقوط نکرد. اگر نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را نسبت به سال گذشته مقایسه کنیم، آنها توانستهاند که به مخالفین یک پاسخ مناسب بدهند."
رئیس یوناما در افغانستان در ادامه گزارش خود برگزاری نشست بروکسل را برای افغانستان خیلی مهم خوانده گفت، حکومت افغانستان باید از این فرصت به طور مناسبی استفاده کرده که بتواند تا سال ۲۰۲۰ میلادی از کمکهای بین المللی بهره بردارد.
اجلاس بروکسل در چهارم ماه اکتوبر برگزار میشود. در این اجلاس نمایندهگان از حدود ۵۰ کشور و ۴۰ نهاد بین المللی اشتراک میکنند.
نماینده سازمان ملل متحد در صحبت خود خطاب به شورای امنیت گفت، تعدادی زیاد مهاجران افغان اخیراً به کشور برگشتهاند و اگر چنین دوام کند، به نظر میرسد که به کوتاه ترین زمان تعداد عودت کننده گان افغان بالغ بر یک ملیون نفر شوند. بناً او از جامعه بین المللی تقاضا کرد که به آنها کمک کند.