واشنگتن پُست
روزنامه واشنگتن پُست مطلبی را در مورد محمد فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان نشر کردهاست.
عنوان این مطلب است " لوی سارنوال افغانستان در زمینه دستیابی مردم به عدالت تلاش میکند."
واشنگتن پُست مینویسد که همه روزه یک صف طولانی در مقابل دفتر لوی سارنوال موجود میباشد.
به نوشته این روزنامه، مراجعین که اوراق و عرایض در دست دارند شنیدهاند که سارنوال جدید افغانستان یک شخص پاک است و به حرفهای مردم گوش میدهد.
واشنگتن پُست مینویسد که به لوی سارنوال از مسایل داخلی گرفته تا رویدادهای بزرگ هر نوع شکایت میرسد.
روزنامه از یک زن که که برقه بر سر داشته یاد میکند که با چشمان اشک پُر به څارنوال مراجعه میکند و برایش شکایت مینماید که همسایه هایش دختر او را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.
به همین ترتیب یک دهقان که پسرش به اعدام محکوم شده شکایت کرده و میگوید که پسر وی جبراً حاضر به اعتراف شدهاست.
اما حمیدی ۴۹ ساله شکایتهای آنها را میشنود و اکثراً برای جزییات بیشتر از مرا جعین پرسشهای را مطرح میکند. عریضههای بعضی از آنها را امضاء میکند و برای اقدامات قانونی دستور میدهد و یا هم حکم بازرسی آن را صادر میکند.
اما در برخی موارد معذرت خواسته و میگوید که کمک کرده نمیتواند.
محد سرور انوری یک مامور دولت که دوسیه در دست داشت، به لوی سارنوال گفت:
"از شانزده سال به این سو، دفتر به دفتر میگردد، اما کسی به دوسیه وی توجه نمیکند."
به گفته وی، لوی سارنوال یگانه امیدش برای حل این قضیه اش میباشد.
واشنگتن پُست به نقل از وی مینویسد که برادرش سالها پیش کشته شده، اما قاتل او که از حمایت سیاسی برخوردار بود، آزاد شدهاست.
حمیدی با او وعده کرده که قضیه اش را بازنگری میکند.
روزنامه مینویسد، آقای حمیدی هر هفته با مردم جلسات عمومی میداشته باشد تا به این ترتیب بتواند اعتماد آنها را به سیستم عدلی و قضایی بازگرداند.
واشنگتن پُست علاوه میکند، سیستم عدلی و قضایی افغانستان شدیداً مورد انتقاد است که کارهای آن بطی بوده و فساد در آن افزایش یافته و به حد کافی سیاسی شدهاست.
به نوشته روزنامه، آوردن اصلاحات در این سیستم یکی از اجندای رئیس جمهور بوده و در این ارتباط از تعیین حمیدی به حیث لوی سارنوال به شکل گستردۀ مورد ستایش قرار گرفتهاست.
د لانگ وار ژورنال
نشریه د لانگ وار ژورنال در شماره اخیرش مطلبی را در مورد سقوط دو ولسوالی جنوب شرقی افغانستان به دست طالبان به نشر رسانیدهاست.
نشریه سقوط ولسوالی جانی خیل ولایت پکتیا و اُمنۀ پکتیکا را به این سبب مهم میخواند که این محلات، مراکز اسبق فعالیت شبکه القاعده و حقانی بودند.
مقامات پکتیا به رادیو آزادی گفته اند، قوای افغان به جانی خیل رسیدهاند و اکثر نقاط آنرا دوباره گرفتهاند.
د لانگ وار ژورنال مینویسد که طالبان از ۱۹ ولسوالی پکتیکا تنها دو ولسوالی یعنی وازه خواه و اُمنه را تحت کنترول خود دارند.
لانگ وار ژورنال به این باور است که وضعیت رو به بدتر شدن افغانستان باعث آن خواهد شد که ایالات متحده پروسه خروج نیروهایش از افغانستان را بطی سازد.