وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان افغانستان میگوید برای بازگشت مهاجرین افغان از اروپا روی یک سند مشترک با اتحادیه اروپا کار میکند.
حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی این وزارت گفت که این سند در نشست بروکسل امضا خواهد شد.
آقای میاخیل روز دوشنبه افزود که این سند شامل بستههای کمکی، ایجاد مراکز حرفوی اشتغالزا و دیگر امکانات و تسهیلات میشود.
وی افزود:
"این سند هنوز نهایی نشده و ما روی این سند با جرمنی، فنلند و اتحادیه اروپا کار میکنیم و قرار است این سند در نشست بروکسل با کشورهای میزبان به امضا برسد."
این درحالیست که برخی از کشورهای اروپایی از جمله آلمان، ناروی و فنلند که با بیشترین درخواستهای پناهندهگی روبرو بودهاند، از حکومت افغانستان خواستهاند برای بازگرداندن پناهندهگانی که درخواستهای آنها رد میشود، همکاری کند.
از سوی هم وزارت امور خارجه افغانستان پیشنهاد کردهاست که هر هفته ۵۰ تن از مهاجرین افغان که پناهندهگی آنان در آلمان پذیرفته نشدهاست، به کابل باز گردانده شوند.
پیش از این رئیس جمهور غنی نیز گفتهاست باید محدودیتهای افغانستان درک شود و تطبیق تمام قوانین و موضوعات حقوقی و بررسی درخواستهای پناهندهگی مراعات گردد.
از سوی هم ریاست اجرائیه میگوید که رضایت مهاجرین برای برگشت یک شرط اساسی حکومت افغانستان است.
این ریاست میگوید که باید قوانین و پالیسیهای بینالمللی رعایت شود و حکومت افغانستان اخراج اجباری را هرگز نمیپذیرد.
جاوید فیصل سخنگوی ریاست اجرائیه گفت:
"کسانیکه واجد شرایط اند در همان کشور میمانند، حکومت افغانستان هنوز هم تلاش دارد که نخست از همه رضایت مهاجرین در نظر گرفته شود و این در اولویت حکومت است."
این در حالیست که بر اساس گزارشها حکومت افغانستان قبل از این گفتهبود که افغانستان هزینه برگشت دوباره مهاجران را فراهم کرده نمیتواند.
تا اکنون آمار دقیقی از تعداد افغانهای متقاضی پناهندهگی اروپا مشخص نشدهاست اما وزارت مهاجرین کشور اعلام کردهاست که حدود ۲۵۰ هزار تن از شهروندان افغانستان بخاطر کسب پناهندهگی و بعد از سپری نمودن مشقات به کشورهای اروپایی رفتهاند.
گزارش: نورالله شایان