گروه کاری مشترک جامعه مدنی افغانستان میگوید، اختلافات میان رهبران حکومت وحدت ملی علاوه بر ایجاد مشکلات داخلی برای جهان نیز تصویر زشت این کشور را دادهاست.
این گروه تنشهای رهبران حکومت وحدت ملی را فراهم کننده بحران سیاسی، نظامی و اقتصادی در افغانستان میداند.
اعضای این نهاد گفتند، بحث تقسیم قدرت روی کنفرانس بروکسل نیز تأثیر گذار است.
این اعضا روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل همچنان گفتند، برخی مقامات در حکومت وحدت ملی هنوز هم متعهد به ارزشهای دیموکراتیک، قانون اساسی و باورهای ملی نبوده و این مسئله علاوه بر افغانها برای جهان نیز تصویر بد از این کشور دادهاست.
خلیل رؤفی عضو این گروه گفت، اگر وضعیت چنین ادامه یابد کنفرانس بروکسل دست آوردی برای افغانستان نخواهد داشت.
وی گفت:
"نگرانیهای مردم زیاد شدهاست و بدبختانه امروز یا فردا جنگسالاران چنین فکر میکنند که نظام، نظام شخصی آنها است ما از دولت میخواهیم که یک کنفرانس مهم در پیشرو است که در آنجا گزارشهای تحریری آنها نتیجه نمیدهد جهان هم حالا فهمیدهاست که در اینجا رهبران به دیموکراسی باور ندارند."
گروه کاری مشترک جامعه مدنی میگوید، در چنین یک حالت باید رهبران حکومت بجای پافشاری روی خواستهای شان در مورد کارکردهای دو سال گذشتۀشان بحث نمایند.
عزیز رفیعی رئیس این گروه میگوید، با در نظر داشت وضعیت کنونی رهبران حکومت باید با پیشنهادات مهم و جدی به کنفرانس بروکسل بروند تا از آن دستاورد بهتر داشته باشند.
کنفرانس بروکسل در ماه اکتوبر سال روان میلادی در بلجیم در حالی برگزار میشود که اختلافات میان رهبران حکومت وحدت ملی تا هنوز برطرف نگردیدهاست.
دو هفته قبل عبدالله عبدالله گفت که هر اقدام حکومت باید بر اساس تفاهمنامه سیاسی صورت گیرد.
از سوی هم ریاست جمهوری افغانستان میگوید که در مسایل ملی و بینالمللی، نظر هر دو رهبر یکی بوده و مشکلات به میان آمده بسیار زود حل میگردد و اختلافات را طبیعی دانسته میافزاید که آنقدر جدی هم نیست که در برابر حکومتداری سد واقع شود.
دواخان مینهپال معاون سخنگوی رئیس جمهور در این مورد میگوید:
"در نظامهای دیموکراتیک اختلافات یک مسئله طبیعی است، این اختلافات آنقدر عمیق هم نیست که جلو حکومتداری و اصلاحات را بگیرد، در مسایل ملی و بینالمللی نظر هر دو رهبر یکی است در موارد جزئی اختلافاتی وجود دارد که آنهم بسیار زود حل میگردد."
ریاست اجرائیه روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که رهبران حکومت وحدت ملی روز پنجشنبه برای دومین بار باهم ملاقات میکنند و انتظار میرود که بتوانند راه حل مناسبی برای اختلافاتشان دریابند.
اختلافات میان رهبران حکومت وحدت ملی در داخل کشور نیز نگرانیهای را بمیان آورده اما وزارت خارجه امریکا گفتهاست که ایالات متحده این اختلافات را جدی نمیداند.
گزارش: فرشته ندا