رقابت بایسکل رانی دختران به مناسبت نود و هفتمین سالروز استرداد استقلال افغانستان در کابل راه اندازی شد.
در این رقابت که به روز یکشنبه از ساحه پوهنتون تعلیم و تربیه برهانالدین ربانی آغاز و تا طاق ظفر ولسوالی پغمان ادامه یافت ده دختر از سه ولایت کابل، بلخ و بامیان شرکت کردهبودند.
اشتراک کنندههای این رقابت میگویند، حکومت باید زمینه تمرینات آنان را فراهم بسازد تا بتوانند در رقابتهای بینالمللی اشتراک کنند.
در این رقابت معصومه علی زاده، زهرا علی زاده و رخسار به ترتیب مقامهای اول، دوم و سوم را کسب کردند.
معصومه علی زاده که مقام اول این رقابتها را کسب کردهاست میگوید خانوادهها باید اجازه دهند تا دخترانشان به ورزش رو بیآورند.
وی افزود:
"مردم نمیپذیرند که دختران بایسکل رانی کنند و راه اندازی چنین مسابقات باعث روشن ساختن اذهان مردم میشود و آنان با ورزش بایسکل رانی برای بانوان معرفی شوند و اجازه دهند دخترانشان بایسکل رانی کنند."
در عین حال این دختران بایسکل ران میگویند که با برخی از مشکلات روبرو اند و حکومت باید تلاش کند تا به خواستهای آنان پاسخ مثبت بدهد.
آنان تأکید کردند که در صورت فراهم شدن زمنیۀ تمرینات، آنان میتوانند در رقابتهای بینالمللی اشتراک کنند.
نرگس حکیمی یکی دیگر از اشتراک کنندههای رقابت بایسکل رانی چنین گفت:
"در حال حاضر توجه خاصی به بانوان دختر در افغانستان نمیشود، انشاالله که به مرور زمان و کوشش بانوان در این عرصه پیشرفت زیادی صورت بگیرد، اگر حمایتهای لازم صورت بگیرد پیشرفت صورت میگیرد."
در این حال صادق صادقی رئیس بایسکل رانی کمیته ملی المپیک افغانستان میگوید بجای این که این کشور در بخش ورزش پیشرفت کند روز به روز به عقب میرود.
به گفته وی علت این عقب گرد بخاطر افتیدن رهبری ورزش بدست مافیا است.
گفتنی است که افغانستان در سال ۱۹۱۹ میلادی در زمان شاه امانالله خان آزادی دوبارهاش را از انگلیسها بدست آورد.
گزارش: سحر لیوال