پارلمان آموزشی جوانان امروز از سوی رئیس جمهور افغانستان محمد اشرف غنی افتتاح و به کار آغاز کرد.
آقای غنی در این مراسم از جوانان خواست تا در برابر تعصب مبارزه کنند.
وی به روز یکشنبه در کابل با تأکید بر اینکه افغانها مشکلات زیاد دارند و فقط جوانان میتوانند با حفظ وحدت ملی بر آن فایق آیند گفت که افغانها زمانی میتوانند به اهدافشان برسند که اتفاق داشته باشند.
آقای غنی افزود:
"زمانی ما کارنامه انجام دادهایم که متحد بودهایم، زمانی کارنامه کردهایم که نسلهای از وصل داشتهایم هر وقت که نفاق داشتهایم ناشی از بیخبری ما بودهاست، بنا بر این نسل شما باید استوار بر وحدت باشد، اول وحدت از خداوند است و سپس باید وحدت ملی وجود داشته باشد."
در عین حال فضلالهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه افغانستان میگوید پارلمان آموزشی جوانان برای پنج روز طول میکشد و به شکل تمثیلی برای آنان برنامههای شان را تشریح میکنند.
رئیس مشرانو جرگۀ افغانستان میگوید به کمک مؤسسات بینالمللی و معینیت امور جوانان از هر ولایت سه تن بشمول یک دختر پس از انتخابات به این پارلمان آموزشی راه یافتهاند.
فضلالهادی مسلمیار در مراسم افتتاح این پارلمان از جوانان خواست، اجازه ندهند که برخیها میان افغانها نفاق اندازی کنند.
وی گفت:
"شما باید در برابر تعصب، نفاق قومی و بدبختی مبارزه کنید، برای وحدت ملی و برادری از این پارلمان شعاری را بلند کرده تلاش کنید تا برخی تاجران سیاسی که تلاش میکنند ما را به قومها و قبایل مختلف تقسیم کنند، اجازه ندهید تا آنان برای چنین کاری تلاش و یا اقدام کنند."
در جریان پانزده سال گذشته دو بار پارلمان تمثیلی در افغانستان ایجاد شده اما بیشتر اشتراک کنندههای آن شماری از فعالان و جوانان پایتخت بودند.
با آنکه مشرانو جرگه افغانستان میگوید تمامی جوانان از طریق انتخابات به پارلمان آموزشی راه یافتهاند، اما شماری از جوانان میگویند با آنکه تمام مراحل را مؤفقانه سپری کردهاند با آن هم حق عضویت آنان در این پارلمان گرفته شدهاست.
شفیقالله سحر یکی از این جوانان به رادیو آزادی گفت:
"بیبینید این نشان پارلمان است، این را هم بدست آوردهام، دیروز روز آغاز این پارلمان بود، در آن اشتراک کردم اما امروز دوباره کارتام را گرفتند و کسی را که هیچ در این پروسه نبود، او آمده بود."
آقای کمال سادات معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ با رد این موضوع میگوید که انتخابات به گونه شفاف آن دایر شده و هیچ نوع حق تلفی صورت نگرفتهاست.
سادات به رادیو آزادی گفت کسانیکه این گونه ادعا میکند، کسانی هستند که در انتخابات رأی نیاوردهاند.
در برخی کشورهای دیگر نیز جوانان پارلمانهای آموزشی را ایجاد میکنند و نشان میدهند که چگونه میتوانند دیموکراسی را تمثیل کنند.
برخی از اعضای پارلمان آموزشی از این اقدام حکومت ستایش کرده میگویند که مصمم اند تا با کسب تجارب از این مرحله، خود را در انتخابات پارلمانی آینده نامزد کنند.
گزارش: سحر لیوال
گزینۀ از عکسهای پارلمان آموزشی جوانان