لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۲

اوچقون: استراتیژی ۵ ساله برای گفتگوهای صلح تدوین شده‌است


شورای عالی صلح افغانستان می گوید، برای منسجم ساختن گفتگوهای صلح استراتیژی پنج ساله را طرح کرده است.

شامل ساختن کشورهای اسلامی، ایجاد هماهنگی به سطح جهان و استفاده از چهره های تاثیر گذار برای تشویق مخالفان مسلح به پیوستن با پروسه صلح، از جمله موارد مهم استراتیژی پنج ساله شورای عالی صلح افغانستان است.

مولوی عبدالخبیر اوچقون معاون این شورا روز جمعه به رادیو آزادی گفت: از سه ماه به این سو روی این استراتیژی کار جریان دارد و امید است، تطبیق این استراتیژی در گفتگوهای صلح موثر واقع گردد.

آقای اوچقون می‌گوید، در این استراتیژی بر گفتگو با مخالفان مسلح که به دلایل مختلف از حکومت فاصله گرفته اند در هماهنگی با کشورهای اسلامی تأکید صورت گرفته است.

به گفته وی استراتیژی متذکره مسئولیت‌های این شورا و جامعه جهانی در گفتگوهای صلح افغانستان را نیز واضح خواهد ساخت.

مولوی عبدالخبیر اوچقون معاون شورای عالی صلح افغانستان
مولوی عبدالخبیر اوچقون معاون شورای عالی صلح افغانستان

وی گفت:

"یک استراتیژی پنج ساله تدوین یافته و در آن همکاری بخش حکومت، نهادهای مختلف افغانی و جامعه جهانی بخصوص شرکای بین‌المللی حکومت به آنان نقش بسیار مهم داده شده و همچنان به کشورهای اسلامی خصوصاً کشورهای که بالای مخالفان مسلح نفوذ بیشتر دارند نقش داده شده‌است."

آقای اوچقون افزود که این استراتیژی با هماهنگی جامعه جهانی طرح گردیده‌است اما وی از دادن جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرد.

شورای عالی صلح افغانستان در حالی بر ایجاد استراتیژی جدید جهت منسجم ساختن گفتگوهای صلح کار می‌کند که چندی قبل یک نهاد غیر دولتی موسوم به مجتمع صلاح پس از تحقیق، چند مورد را برای تقویت گفتگوهای صلح پیشنهاد کرد.

ایجاد طرح جامع، آوردن شفافیت و اصلاحات، دخیل ساختن جامعه مدنی، شخصیت‌های ملی، زنان و جوانان در پروسه مواردی مهم پیشنهادی این مجتمع را تشکیل می‌دهد.

از سوی دیگر شماری از کارشناسان سیاسی افغان ایجاد استراتیژی جدید از سوی شورای عالی صلح را یک گام مثبت می‌خوانند اما تطبیق آن را مشکل عنوان می‌کنند.

محمد بشیر هاتف یکتن از این کارشناسان می‌گوید، ناامنی در افغانستان ریشه های پیچیده دارد و به گفته وی شورای عالی صلح باید پیش از همه در هماهنگی با حکومت و جامعه جهانی آگاهی دهی جهت خشکاندن این ریشه های خطرناک را بیشتر سازد.

وی افزود:

"شورای عالی صلح بدون شک تا بحال بر مبنای یک استراتیژی همه جانبه و مورد پذیرش عمل نکرده، اکنون که این شورا می‌گوید که برمبنای یک استراتیژی وسیع و همه جانبه قدم برمیدارد فکر می‌کنم از این به بعد قدم‌های مفید برای صلح برداشته خواهد شد."

آقای هاتف می‌گوید، با آنکه از ایجاد شورای عالی صلح سالها می‌گذرد اما این شورا تا کنون از داشتن یک استراتیژی جامع فاقد بوده‌است.

به گفته وی تا زمانیکه عوامل اساسی ناامنی در کشور از بین برده نشود، ایجاد هر نوع استراتیژی مبنی بر منسجم ساختن گفتگوهای صلح بی فایده خواهد بود.

گزارش: تمیم اخگر

XS
SM
MD
LG