وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان میگوید که در نظر دارد تا هزاران کارگر افغان را به عربستان سعودی بفرستد.
این وزارت اطمینان میدهد که ۲۵ هزار کارگر افغان بخاطر کار در بخشهای مختلف به عربستان سعودی فرستاده میشود.
مسئولین این وزارت میگویند که در زمینه میان مقامات افغان و عربستان سعودی پیشرفتها صورت گرفته و امیدوار اند که بزودی در این خصوص تفاهمنامه نیز میان دو کشور امضاء شود.
واصل نور مهمند معین این وزرات روز پنچشنبه به رادیو آزادی گفت که طرزالعملها در خصوص روند فرستادن کارگران افغان به عربستان سعودی آماده شدهاست.
آقای نور میگوید:
"چندی قبل عربستان سعودی این را پذیرفت که ۲۵ هزار نفر ما را قبول میکنند بخشهای تخنیکی که از سوی آنان مطرح شدهاست تفاهمنامه تا کنون امضا نشدهاست ماه گذشته هم معین ما خواسته شده بود تا آنان را از نزدیک ملاقات کند و تفاهمنامه امضا شود چیزیکه قبل از امضای تفاهمنامه روی آن باید تفاهم صورت گیرد بخش تخنیکی آن است."
آقای مهمند گفت که عربستان سعودی میخواهد تا کارگران افغان دارای تذکره تابعیت، پاسپورت و اسناد معتبر کار، حرفه و تجربه باشند.
وی افزود که کمیته مشترک از چند ارگان حکومتی برای بررسی و تکمیل اسناد کارگران، دست به کار شدهاند.
در اینحال مرکز آموزشی افغان کوریا که از حدود ده سال به اینسو در بخشهای مختلف حرفه کارگران را آموزش میدهد میگوید که از این مرکز همه ساله صدها جوان با اسناد معتبر فارغ میشوند.
میر جلالالدین حشام رئیس این مرکز به رادیو آزادی گفت:
"در خصوص سند آن کدام مشکلی وجود ندارد در همه مراکز که اسناد صادر میشود قبل از اینکه حرف اسناد مطرح باشد مهارت و کیفیت شخص مطرح است فارغین ما میرود به مارکیت کار در مارکیت دوباره از آن امتحان گرفته میشود در آنجا نظر به مهارت که دارد استخدام میشود."
پیش از این نیز وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان گفتهاست که برای فراهم سازی زمینههای کاری به جوانان افغان، قرارداد های را با کشورهای خارجی به امضا میرساند.
بر اساس معلومات این وزارت، یک تفاهمنامه در این مورد با قطر صورت گرفته بود اما بنا به برخی دلایل پروسه اعزام کارگران افغان به آنجا متوقف گردید.
از سوی هم معروف قادری رئیس اتحادیه سراسری کارگران افغانستان با در نظرداشت مشکلات کارگران در این کشور از حکومت میخواهد تا روند فرستادن کارگران افغان به عربستان سعودی را سرعت بخشد.
آقای قادری میگوید:
"عملاً کار اعزام تا کنون آغاز نشده و در حد تفاهم است تأکید ما این بوده که الی ایجاد زمینه کار هرچه زودتر باید تفاهمنامهها نهایی شود تا تأسیس مهارت آغاز شده ارزیابی شوند تا مارکیت کار را در بیرون از دست ندهیم."
این درحالیست که بر اساس گزارشها در حال حاضر ۲۴ درصد افراد واجد شرایط کار در کشور از بیکاری رنج می برند.
شماری از مردم میگویند مشکلات و بیکاری باعث میشود تا جوانان به هر گونه مشکل لبیک گویند و خود را به کشور های اروپایی برسانند.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پیش از این گفتهاست که حل مشکلات کارگران در صدر برنامههای کاری حکومت قرار دارد.
اما اتحادیه کارگران افغانستان میگوید که حکومت این کشور همواره برای حل مشکلات آنان تعهد سپردهاست اما به گفته مسئولان این اتحادیه در این زمینه اقدامات عملی صورت نگرفتهاست.
گرازش: آرزو غیاثی