ولسی جرگه افغانستان میگوید که به زودی فرمان تقنینی رییس جمهور در زمینه اصلاح نظام انتخاباتی جهت تصویب به جلسه عمومی این جرگه به بحث گرفته میشود.
سید نعمتالله غفاری معاون دوم ولسی جرگه به روز پنجشنبه به رادیو آزادی گفت که اختلافات موجود در کمیسیونهای این جرگه در این زمینه تاحدی زیاد حل شدهاست.
"اکنون این فرمان تقنینی که به شورای ملی آمده، برای بحث و رأی گیری آماده شده و شامل اجندای روز شنبه جلسه عمومی این جرگه شدهاست."
بیش از یک ماه میگذرد که فرمان تقنینی دوم رئیس جمهور در پیوند به آوردن اصلاحات در سیستم انتخاباتی به ولسی جرگه فرستاده شده و همه سیاسیون، نهاد های ناظر انتخابات و مردم بر تصویب بیدرنگ این فرمان تأکید کردهاند.
پیش از این ولسی جرگه فرمان نخست رئیس جمهور در این زمینه را رد کردهاست.
در هیمن حال شماری از نهاد های ناظر از انتخابات میگویند که انتخابات برای تغییر وضعیت سیاسی، امنیتی و اقتصادی مهم است.
محمد نعیم ایوب زاده رئیس "تیفا " یا نهاد انتخابات شفاف افغانستان از ولسی جرگه میخواهد که هرچه زودتر این فرمان را تصویب کنند.
آقای ایوب زاده میگوید:
"ما هم طرفدار تصویب فرمان تقنینی رئیس جمهور هستیم اما پیش از آغاز هر فعالیت انتخاباتی باید ابتدا روی طرح کاری، میکانیزم، کارمندان و دفاتر ولایتی کار صورت گیرد."
سرور دانش معاون دوم رییس جمهور روز گذشته هنگام معرفی نامزدان وزارت دفاع و ریاست عمومی امنیت ملی افغانستان به ولسی جرگه، از اعضای این جرگه خواست تا فرمان تقنینی رةیس جمهور در مورد اصلاح نظام انتخاباتی را تصویب کنند.
در عینحال نهاد های ناظر انتخابات میگویند که انتخابات باید در زمان معین آن برگزار شود.
حکومت افغانستان ۲۴ ماه میزان سال روان را زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه و شورا های ولسوالیها تعیین کردهاست.
از سوی هم ارگ ریاست جمهوری میگوید که برای برگزاری انتخابات آمادگیهای همه جانبه گرفته شدهاست.
دوا خان مینهپال یکی از معاونان سخنگوی رئیس جمهور به رادیو ازادی گفت:
"حکومت افغانستان تعهدات خود را برای آوردن اصلاحات انتخاباتی ثابت کرده، دو کمیته یکی امنیتی و دیگری مالی تشکیل شده که کمیته مالی تلاش میکند تا کمک مالی برای انتخابات جلب کند."
در کنار افغانها، جامعه جهانی نیز بر آوردن اصلاحات انتخاباتی افغانستان تأکید دارد و کمکهای شانرا در این زمینه مشروط به اصلاحات در نظام انتخاباتی کردهاند.
با این همه میر سردار یکی از آگاهان سیاسی بدین باور است که کمیته گزینش پس از تصویب این فرمان باید برای کمیسیونهای انتخاباتی افراد قابل اعتماد و شایسته را بگمارند.
گزارش: نورالله شایان