شورای عالی صلح افغانستان میگوید توافقات با حزب اسلامی در مورد صلح برجایش باقیست.
شورای عالی صلح افغانستان میگوید تقریباً تمامی موارد اختلافی با حزب اسلامی حل گردیده و مشکل جدی در این بخش وجود ندارد.
عطاالرحمن سلیم یک معاون این شورا روز دوشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت با اشاره به اینکه ممکن تا هفته آینده حزب اسلامی حکمتیار نظرش را رسماً در مورد توافقنامه صلح با آنان شریک بسازد تأکید کرد که بدون افراد مشخص اعضای دیگر مربوط به حزب اسلامی نباید از آدرس شان در رابطه به گفتگوهای صلح صحبت کنند.
به گفته آقای سلیم پس از نهایی شدن توافقنامه صلح تا کنون از سوی هیئت تعیین شده حزب اسلامی حرف تازهیی در مورد گفته نشدهاست.
آقای سلیم میافزاید:
"آدرس رسمی به ما هیئت اعزامی از سوی حزب اسلامی گلبدین حکمتیار است شخصیتهای شان مشخص است تا زمانی که اعضای این هیئت از موقف شان چیزی نگویند تبصره در مورد سایر گفتهها در این مورد قبل از وقت است."
شورای عالی صلح افغانستان در حالی این اظهارات را بیان میکند که بتازهگی فردی بنام قاضی محمد حکیم یک عضو حزب اسلامی حکمتیار گفته که هنوز هم حکومت با این حزب روی موارد اختلافی به توافق نرسیدهاست.
محمد حکیم گفتهاست تا زمانی که تقسیم اوقات برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان ساخته نشده و روی برخی موارد دیگر توافق صورت نگیرد، موافقتنامه صلح میان حکومت و حزب اسلامی امضاء نخواهد شد.
این درحالیست که نزدیک به دو هفته قبل موافقتنامه صلح میان حکومت افغانستان و حزب اسلامی گلبدین حکمتیار نهایی شد و برای بررسی به رئیس جمهورغنی و گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی سپرده شدهاست.
با این همه یک منبع از حزب اسلامی که نخواست نامش گرفته شود به رادیو آزادی گفت سخنان قاضی حکیم نمیتواند از حزب اسلامی نمایندهگی کند.
این منبع گفته که فقط هیئت تعیین شده که در رأس آن امین کریم قرار دارد، میتواند به نمایندهگی از حزب اسلامی در رابطه به گفتگوهای صلح صحبت کند.
با آنکه شورای عالی صلح و حزب اسلامی میگویند که اظهارات قاضی حکیم نمیتواند از حزب اسلامی نمایندهگی کند، اما پرسش اینجاست که اینگونه اظهارات میتواند روی روند صلح تاثیر گذار باشد؟
عبدالقیوم مومند آگاه مسایل سیاسی در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"این گونه اظهارات پروسه صلح را میتواند آسیب رسانیده و یا کاملاً متوقف بسازد، تقسیم اوقات خروج نیروهای خارجی تا حدی مشخص شده و معلوم است که آنان چه زمانی از افغانستان خارج میشوند و اگر آنان شرایط میگذارند که این نیروها قبل از وقت خارج شوند این مسئله میتواند پروسه صلح را کاملاً متوقف بسازد."
آقای مومند گفت هر گروه مخالف مسلح که میخواهد با حکومت افغانستان صلح کند باید در جریان مذاکرات شرایط جدید را وضع نکند.
به گفته وی اگر هر فرد مربوط به حزب اسلامی تلاش کند تا به نمایندهگی این حزب صحبت کند، این مسئله میتواند گفتگوهای صلح را با چالش مواجه سازد.
گزارش: سحر لیوال