لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۰۶

افغانستان

عبدالله: چین از پاکستان بخواهد تا بر تعهدات اش عمل کند

رئیس اجرائیه افغانستان از کشورهای منطقه بخصوص چین خواست تا از تلاش‌های حکومت این کشور در راستای مبارزه با تروریزم حمایت نماید.

در اعلامیه ریاست اجرائیه گفته شده است که عبدالله عبدالله حین سخنرانی اش در پوهنتون امور خارجه چین از آن کشور خواست که با داشتن تاثیری که بالای پاکستان دارد از آن کشور بخواهد تا بر تعهدات خود در نشست های چهارجانبه عمل کرده و هم از تلاش های صلح به طور صادقانه حمایت نماید.

آقای عبدالله به طورمستقیم از پاکستان نیز خواست تا سهم خود را برای از بین بردن تروریزم ادا کرده و بجای حمایت در قسمت نابودی آنان اقدام نماید.

آقای عبدالله گفت که ما در کنار سرکوب مخالفان مسلح دروازه های صلح را نیز بازمانده ایم وهرگاه کار گروه چهار جانبه نتیجه ندهد، افغانستان به راه های فکرخواهد کرد که نتیجه آن سرکوب کامل مخالفان مسلح و یا تامین صلح باشد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

فدراسیون بین‌المللی شطرنج از منع این ورزش در افغانستان ابراز تأسف کرد

دو جوان در حال بازی شطرنج در یک کافه در کابل
دو جوان در حال بازی شطرنج در یک کافه در کابل

فدراسیون بین‌المللی شطرنج روز چهارشنبه، ۱۴ می با نشر اعلامیه‌ای گفته که این فدراسیون با مقامات گفت‌وگوی سازنده‌ای خواهد داشت و با سازمان‌های ورزشی بین‌المللی و سایر ذینفعان مربوطه همکاری خواهد کرد تا راه‌هایی را برای بازگرداندن شطرنج به افغانستان در اسرع وقت بررسی کند.

ادارۀ ورزش طالبان در آغاز این هفته ورزش شطرنج را در افغانستان ممنوع اعلام کرد.

به گفتۀ فدراسیون بین‌المللی شطرنج، این ورزش حضور طولانی و تثبیت‌شده‌ای در افغانستان دارد.

این فدراسیون افزوده که ورزش شطرنج در سال‌های اخیر در کشور رونق گرفته است و جوانان بیشتری به شطرنج روی آورده‌اند و تعلیق آن می‌تواند به توسعۀ آن آسیب برساند و فرصت‌های بازیکنان آینده افغان را برای نمایش استعداد خود و نمایندگی کشورشان در صحنه جهانی از بین ببرد.

فدراسیون بین‌المللی شطرنج می‌گوید که شطرنج یکی از زیباترین ورزش‌های جهان است که سخت‌کوشی، صبر و انصاف را ترویج می‌کند و فراتر از تخته، شطرنج ابزاری قدرتمند برای ایجاد جامعه و گرد هم آوردن مردم است.

حکومت طالبان می‌گوید که در دو روز گذشته ۱۳ متهم در ولایت‌های مختلف دره زده شدند

ساختمان ستره محکمۀ افغانستان (تصویر آرشیف)
ساختمان ستره محکمۀ افغانستان (تصویر آرشیف)

ستره محکمۀ طالبان روز پنج‌شنبه با نشر خبرنامه‌های جداگانه گفته که به روز چهارنشبه، ۲۴ ثور، ۵ متهم در ولایت پروان به اتهام زنا هر کدام ۳۹ دره و ۲ متهم در ولایت غزنی به اتهام لواطت هر کدام ۳۰ دره زده شدند.

بر اساس خبرنامه، همچنان به روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور ۶ متهم دیگر در ولایت کاپیسا به اتهام "فرار از منزل، داشتن روابط نامشروع، لواطت و تجاوز جنسی" هر کدام ۲۲ تا ۳۹ دره زده شدند.

ستره محکمۀ طالبان افزوده است که این متهمان در حضور مسئولان محلی‌شان و مردم محل جزای تعزیری داده شدند و همچنان هر متهم به ۳ ماه تا ۳ سال حبس تنفیذی محکوم شده اند.

حکومت طالبان در نزدیک به ۴ سال گذشته صدها نفر را در محضر عام مجازات کرده، اما منتقدان می‌گویند که روند رسیدگی به پرونده‌ها در محکمه‌های طالبان شفاف نیست و متهمان به وکیل مدافع دسترسی ندارند.

همچنان سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی از جمله ملل متحد بارها اجرای مجازات در محضر از سوی طالبان را نکوهش کرده و بر توقف آن تأکید کرده اند.

سازمان جهانی صحت می‌گوید که بیماری سرخکان در افغانستان در حال افزایش است

یک کودک افغان در حال دریافت واکسین پولیو (تصویر آرشیف)
یک کودک افغان در حال دریافت واکسین پولیو (تصویر آرشیف)

بخش افغانستان سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) روز پنج‌شنبه، ۱۵ ثور در صفحۀ ایکس خود نوشته است که موارد سرخکان در افغانستان در حال افزایش است و هر کودک باید حد اقل دو دوز واکسین این بیماری را دریافت کند.

به گفتۀ این ادارۀ ملل متحد، اقدام پیش از وقت می‌تواند جلو شیوع سرخکان را بگیرد.

دبلیو اچ او در گزارشی در ماه گذشته گفته بود که واقعات سرخکان در افغانستان بیش از ۴۰ درصد افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، تا ماه اپریل ، ۱۹۳ تن بر اثر ابتلا به این بیماری در فغانستان جان باخته اند.

صادق خان: «شفاخانه دوستی افغانستان-پاکستان» در گذرگاه خرلاچی گشایش یافت

محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان درجریان دیدار با سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان ( تصویر از آرشیف)
محمد صادق نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان درجریان دیدار با سراج الدین حقانی سرپرست وزارت داخله طالبان ( تصویر از آرشیف)

محمد صادق نمایندۀ ویژۀ پاکستان برای افغانستان از افتتاح یک شفاخانه در ترمینل گذرگاه خرلاچی خبر داده است.

او در شبکۀ ایکس (توییترسابق) امروز چهارشنبه ۲۴ ثور نوشته است که این مرکز صحی به نام «شفاخانه دوستی افغانستان-پاکستان» به‌ هدف تقویت حسن‌نیت و همکاری متقابل توسط اردوی پاکستان و ادارۀ طالبان ایجاد شده است.

این مقام پاکستانی افزوده است که در این شفاخانه ی مجهز با وسایل مدرن صحی عمدتاً به ساکنان مناطق مرزی خدمات عرضه می شود.

گذرگاه خرلاچی در ولایت پکتیا یکی از مسیرهای مهم انتقال کالا میان پاکستان و افغانستان است.

این گذرگاه پس از حدود هفت ماه هفته گذشته بازگشایی شد.

عبدالغنی برادر عازم تاتارستان روسیه شد

عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان (تصویر از آرشیف)
عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان (تصویر از آرشیف)

عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان در رأس یک هیئت این گروه برای اشتراک در شانزدهمین مجمع اقتصادی کازان امروز چهارشنبه (۲۴ ثور)‌ به تاتارستان رفت.

حکومت طالبان در اعلامیه ای گفت که این هیئت در مجمع اقتصادی کازان، با شماری از مقامات کشورهای مختلف نیز دیدار خواهد کرد.

این نشست تحت عنوان «روسیه- جهان اسلام» در کازان، پایتخت تاتارستان روسیه دیروز سه شنبه آغاز شد و تا یکشنبه هفتۀ آینده ادامه می یابد.

مجمع کازان یک نشست بین‌المللی اقتصادی است که هر سال به میزبانی روسیه برگزار می‌شود و هدف آن گسترش روابط تجاری و اقتصادی میان روسیه و اکثر کشورهای آسیایی، به‌ویژه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است.

حکومت طالبان را هنوز هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است ؛ اما روسیه از معدود کشورهای است که با طالبان تعامل و روابط نزدیک دارد.

گفتگوی نمایندگان ویژه ازبکستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت و بحران بشری در افغانستان

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه ازبکستان در امور افغانستان، با ادواردز استیپرایس، نماینده اتحادیه اروپا دیدار کرد.
عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه ازبکستان در امور افغانستان، با ادواردز استیپرایس، نماینده اتحادیه اروپا دیدار کرد.

وزارت خارجه ازبکستان اعلام کرده است که نماینده ویژه این کشور برای افغانستان با نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی در مورد امنیت افغانستان و منطقه گفتگو کرده‌اند.

وزارت خارجه ازبکستان روز گذشته در بیانیه‌ای گفت که عصمت‌الله ایرگاشف و ادواردز استیپرایس درباره راه‌های جلوگیری از بحران بشری در افغانستان بحث کردند. آن‌ها همچنان موضوع رساندن کمک‌های بشری از طریق بندر ترمز به افغانستان را بررسی کرده‌اند.

اتحادیه اروپا گفته است ادواردز استیپرایس در این نشست علاقه‌مندی خود را به گفتگوهای سازنده درباره افغانستان نشان داده است.

محکمه‌ای در کنیا حکم استرداد ظاهر قدیر به امریکا را تأیید کرد

ظاهر قدیر، عضو پیشین ولسی جرگۀ افغانستان
ظاهر قدیر، عضو پیشین ولسی جرگۀ افغانستان

رسانه‌های کنیا گزارش دادند که یک محکمه در نایروبی، پایتخت این کشور حکم استرداد ظاهر قدیر، عضو پیشین ولسی جرگۀ افغانستان به ایالات متحده را تأیید کرده است.

او یک دور معاون ولسی جرگۀ افغانستان نیز بود.

دفتر لوی سارنوالی کنیا در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه، ۱۳ ثور منتشر کرد، اعلام کرد که حکم محکمه برای استرداد این تبعۀ افغان به ایالات متحده به درخواست ویکتر اوویتی، مشاور لوی سارنوالی، صادر شده است.

اوویتی به محکمه گفت که اتهامات وارده به ظاهر قدیر که شامل قاچاق مواد مخدر و نگهداری غیرقانونی سلاح و مواد منفجره می‌شود، طبق قانون کنیا نیز جرم محسوب می‌شود و بنابراین او باید به ایالات متحده مسترد شود.

ظاهر قدیر در ۱۴ اپریل، شش روز پس از ورود به نایروبی از قطر، توسط پولیس کنیا دستگیر شد.

مقامات کنیا می‌گویند که به درخواست ادارۀ فدرال کنترل مواد مخدر ایالات متحده، برای دستگیری آقای قدیر اقدام کرده‌اند.

محکمه‌ای در نیویارک نیز حکم بازداشت و استرداد او را صادر کرده است.

شماری از اعضای خانوادۀ ظاهر قدیر اخیراً از امیرخان متقی، وزیر خارجۀ حکومت طالبان، درخواست کمک کردند تا پس از دستگیری ظاهر قدیر در کنیا، اقداماتی برای جلوگیری از استرداد او به ایالات متحده انجام دهد و متقی نیز به آنها اطمینان همکاری داد.

در اسنادی که توسط خانواده و خود ظاهر قدیر به محکمه کنیا ارائه شده است، ظاهر قدیر اتهامات علیه خود را بی‌اساس خوانده و همۀ آنها را توطئه دشمنان سیاسی خود خوانده است.

عفو بین‌المللی خواستار تأمین عدالت در پیوند به ادعاهای "جنایات جنگی" نیروهای ویژۀ بریتانیا در افغانستان شد

نیروهای بریتانیایی در افغانستان در جریان ماموریت ناتو (تصویر آرشیف)
نیروهای بریتانیایی در افغانستان در جریان ماموریت ناتو (تصویر آرشیف)

ساچا دشموک، مدیر اجرایی بخش بریتانیای عفو بین‌الملل می‌گوید که ادعاهای قتل‌های "فراقانونی" و پنهان کردن آن توسط نیروهای ویژۀ بریتانیا در افغانستان بسیار جدی است و به منزلۀ "جنایات جنگی" به شمار می‌رود.

او این موضوع را روز سه‌شنبه، ۱۳ می در اعلامیه‌ای در پیوند به گزارش بی بی سی در بارۀ ادعاهای "جنایات جنگی" نیروهای ویژۀ بریتانا در افغانستان مطرح کرده است.

دشموک افزوده است: "گزارش قتل عمدی بازداشت‌شدگان - از جمله کودکان و افراد زخمی نقض فاحش قوانین بشردوستانه بین‌المللی محسوب می‌شود.

بخش بریتانیای عفو بین‌الملل از تحقیقات جاری در پیوند به ادعاهای "جنایات جنگی" نیروهای ویژۀ بریتانیا در افغانستان استقبال کرده و گفته این تحقیقات باید کاملاً مستقل و دسترسی به تمام شواهد مربوطه از جمله اطلاعات طبقه‌بندی شده انجام شود.

این درحالیست که کهنه‌سربازان نیروهای ویژۀ بریتانیا در برنامۀ پانورامای بی‌بی‌سی مدعی شده‌اند که برخی از هم‌رزمانشان که دارای رفتارهای "روان‌پریشانه" بودند، غیرنظامیان غیرمسلح و خوابیده را در افغانستان و عراق به قتل می‌رساندند.

بیش از صد مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌های پاکستان به کشور برگشتند

شماری از مهاجرین افغان در یک بس که از سوی پولیس پاکستان بازداشت شده اند. (تصویر آرشیف)
شماری از مهاجرین افغان در یک بس که از سوی پولیس پاکستان بازداشت شده اند. (تصویر آرشیف)

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان می‌گوید که ۱۱۹ مهاجر افغان که در زندان‌های پاکستان زندانی بودند، پس از رهایی روز دوشنبه، ۲۲ ثور به افغانستان برگشتند.

بر اساس اعلامیه‌ای که این وزارت روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور نشر کرده، این مهاجرین از یک روز تا پنج در مناطق مختلف پاکستان زندانی بودند و از طریق گذرگاه سپین‌بولدک ولایت کندها به کشور برگشت کردند.ای

حکومت پاکستان اخیراً روند بازداشت مهاجرین فاقد اسناد افغان را شدت بخشیده است.

بر اساس آمار اداره‌های ملل متحد، پاکستان تنها در ماه اپریل بیش از ۱۲۰ هزار مهاجر افغان را از این کشور اخراج کرده است.

طالبان از تطبیق جزای تعزیری بالای یک مرد در ولایت بدخشان خبر دادند

ساختمان ستره محکمۀ افغانستان (تصویر آرشیف)
ساختمان ستره محکمۀ افغانستان (تصویر آرشیف)

ستره محکمۀ حکومت طالبان روز سه‌شنبه، ۲۳ ثور اعلام کرده است که بر اساس حکم محکمۀ ابتدائیه‌شان، یک مرد در ولسوالی یفتل پایان ولایت بدخشان به اتهام "لواطت" ۳۹ دره زده شده است.

بر اساس اعلامیۀ این محکمه، این حکم پس از تأیید از سوی ستره محکمه در محضر مسئولان محلی طالبان و مردم عام تطبیق شده است.

مجازات در محضر عام از سوی طالبان بارها با واکنش‌های سازمان‌های بین‌المللی از جمله ملل متحد مواجه شده و این سازمان‌‌ها این روند را نقض حقوق بشری افراد متهم دانسته اند.

اما مقام‌های طالبان همواره مجازات در محضر عام را اجرای شریعت اسلام عنوان کرده و بر ادامۀ آن تأکید کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG