حکومت امریکا در ماه فبروری گفت که فروش هشت جت جنگی اف ۱۶ و همچنان دستگاه رادار و سایرتجهیزات را به پاکستان تصویب کردهاست.
ارزش این معامله بالغ به ۶۹۹ میلیون دالر میشود.
اما سناتور باب کارکر از حزب جمهوریخواه گفت که از تمامتواناییاش به حیث رئیس کمیتۀ روابط خارجی مجلس سنا استفاده خواهد کرد تا مانع اختصاص یافتن کمک مالی امریکا برای پرداخت پول خریداری این طیارهها شود.
به گفته کارکر، با این کار میخواهد این پیام به پاکستان فرستاده شود که نیاز است تا این کشور تلاشهای بیشتر بر ضد تندروان مسلح به خرچ بدهد.
این موضعگیری سناتور کارکر ناخشنودی اعضای دیموکرات و جمهوریخواه کانگرس را در مورد آنچه به عنوان پالیسی اسلام آباد مبنی بر حمایت از گروههای تندرو که افغانها و امریکایی را هدف قرار میدهند و عدم موفقیت آن کشور در حمایت از پروسه مصالحه در افغانستان نگاه میکنند انعکاس میدهد.
سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا گفت، این مخالفت کانگرس به این معناست که پول اختصاص داده شده برای کمکهای نظامی خارجی ایالات متحده نمیشود که در زمینه خریداری این طیارات استفاده گردد.
جان کربی در یک نشست خبری گفت: " با این اعتراض کانگرس ما به پاکستانیها گفتیم که از بودجه ملی در این بخش استفاده کنند."
کربی افزود که وزارت خارجه امریکا مخالف گذاشتن شرایط در خصوص استفاده از چنین کمکهای مالی میباشد و باور دارد که مشارکت موثر با پاکستان به شمول حمایت از مبارزهاش بر ضد تروریزم در راستای ترویج دیموکراسی و ثبات اقتصادی در این کشور بسیار مهم است.
درین حال سید طارق فاطمی دستیار خاص صدراعظم پاکستان در امور خارجی با آنکه مستقیم به مسئله خریداری جتهای اف ۱۶ اشاره نکرد، اما شکایت کرد که از تلاشهای صادقانۀ پاکستان که به گفته او مشترکاً با امریکا در بخش مبارزه با تروریزم به خرچ داده به حد کافی قدردانی نشدهاست.
فاطمی این سخن را در ملاقات با مامورینمسلکی کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا در اسلام آباد گفت.