افغانستان
سازمان صحی جهان کمک هایش را با افغانستان ادامه میدهد
نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان میگوید که این سازمان به کمک هایش در بخش گسترش خدمات واکسین در این کشور ادامه خواهد داد.
داکتر ایمان نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان امروز در نشستی که به مناسبت روز جهانی واکسیناسیون در کابل راه اندازی شده بود روی تقویت سیستم های صحی برای بهبود عرضه خدمات واکسیناسیون در افغانستان تاکید کرد.
در این حال داکتر احمد جان نعیم معین پالیسی وزارت صحت عامه افغانستان در این نشست از علمای دین و ملا امامان مساجد خواست تا در مورد موثریت واکسین به مردم معلومات بدهند.
به اساس معلومات سازمان صحی جهان، یک پنجم حصه زنان و اطفال در افغانستان از عرضه خدمات واکسین محروم هستند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
پنج عضو یک خانواده بر اثر گازگرفتگی در خوست جان باختند
یک مقام امنیتی طالبان می گوید که ۵ عضو یک خانواده بر اثر گازگرفتگی شب گذشته در هوتلی در شهر خوست جان باختند.
محمد طاهر احرار سخنگوی قوماندانی امنیۀ طالبان در خوست امروز دوشنبه ۱۷ جدی به بخش مشال رادیو آزادی گفت که قربانیان باشندگان ولسوالی سروبی ولایت پکتیکا اند و برای درمان یک بیمار شان به خوست آمده بودند.
ده روز پیش ، یک زن و سه کودکش در نتیجۀ انفجار بالون گاز در خوست جان باخته بودند.
استفاده از گاز در فصل زمستان رویداد های گاز گرفتگی را در افغانستان افزایش داده است.
معرفی ۱۸ کودک مبتلا به سوراخ قلب به چهار مرکزصحی در کابل از سوی هلال احمر
جمعیت هلال احمر افغانی می گوید که ۱۸ کودک مبتلا به سوراخ قلب را برای تداوی به چهار شفاخانه در کابل معرفی کرده است.
این اداره در کنترل طالبان در پستی در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) روز یکشنبه ۱۶ جدی گفت که که هزینۀ درمان و جراحی این کودکان توسط جمعیت افغانی سره میاشت فراهم می شود.
این اداره قبلاً هم شماری از کودکان دچار سوراخ قلب را برای درمان به برخی از شفاخانه ها در کابل معرفی کرده بود.
در کنار این ، ده ها کودک بیمار به شمول اطفال مبتلا به سوراخ قلب در افغانستان سالانه برای درمان به همکاری نهاد خیریۀ «دهکدۀ صلح آلمان» به جرمنی نیز فرستاده می شوند.
معین وزارت حج و اوقاف طالبان به ترکیه سفر کرد
وزارت حج و اوقاف طالبان می گوید که یک هیئت این وزارت در جریان سفررسمی به ترکیه با مقام ها و علمای دینی این کشور در بارۀ مسائل دینی ، علمی و تقویت روابط و همکاری های دوجانبه گفتگو می کند.
مولوی عزیزالرحمن منصور معین وزارت حج و اوقاف طالبان در راس یک هیئت روز یکشنبه (۱۶جدی) به ترکیه رفت.
این وزارت در خبرنامه ای دیروز گفت که این سفر به دعوت رسمی ادارۀ امور دینی ترکیه صورت گرفته است.
برخی از علمانی دینی و مقامات ترکی قبلاً از اقدام طالبان مبنی بر منع آموزش زنان و دختران در افغانستان انتقاد کرده بودند.
محمد گورمز، یکی از عالمان دینی معروف ترکیه دو سال پیش در دیدار با سرپرست وزارت معارف طالبان گفته بود که ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان پذیرفتنی نیست.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و مولود چاووش اوغلو وزیر خارجۀ پیشین این کشور گفته بودند که این اقدام نه انسانی است و نه اسلامی.
اعتراض سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان از برخورد پولیس پاکستان با مهاجران افغان به ویژه خبرنگاران
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان برخورد پولیس پاکستان با مهاجران افغان به ویژه خبرنگاران را «رفتار ناپسند» خوانده و در برابر آن اعتراض کرده است.
این سازمان در اعلامیه ای امروز دوشنبه ۱۷ جدی گفت، خبرنگاران افغان که پس از تسلط طالبان بر افغانستان به پاکستان پناه بردهاند، به بهانههای مختلف بازداشت و آزار و اذیت شده و حتی به دلیل نداشتن ویزا اخراج میشوند.
در ادامه از دولت پاکستان خواسته شده است که حقوق و آزادیهای خبرنگاران را حفظ و امکانات اقامت قانونی را برای آنان فراهم کند.
این سازمان همچنان از سفارت ها در اسلام آباد خواسته است که پروندههای پناهندگی خبرنگاران افغان را بررسی و روند صدور ویزا را به آنها تسریع کنند.
مهاجران افغان در اسلام آباد می گویند که بازداشت افغان های فاقد اسناد اقامت در بخش های از پایتخت پاکستان از روز سه شنبه هفتۀ گذشته ادامه دارد.
محسن نقوی وزیر داخلۀ پاکستان قبلاً گفته بود که مهاجران افغان پس از ۳۱ دسمبر سال ۲۰۲۴ بدون داشتن اجازۀ نامۀ پولیس نمی توانند در اسلام آباد زندگی کنند.
مقامهای ایرانی: ۷۰۰ داکترافغان در این کشور کار می کنند
حکومت ایران میگوید نزدیک به ۷۰۰ داکتر افغان در مراکزصحی ایران کار میکنند.
نادریار احمدی مشاور وزیرداخله ایران در بیانیهای گفت که این کارکنان صحی افغان دارای سند اقامت قانونی درایران بوده و از خدمات برخوردار اند.
او همچنین اضافه کرد که علاوه بر این افغانهای قانونی و تحصیل کرده، تعداد زیادی از افغانها نیز به صورت غیرقانونی در این کشور زندگی میکنند.
به گفته این مقام وزارت داخله کشورایران، در سه سال گذشته حدود سه میلیون مهاجرافغان را از ایران اخراج کرده بودند که به گفته وی به دلیل شرایط سخت افغانستان به ایران بازگشتهاند.
او هشدار داد که این پناهجویان دوباره به کشور بازگردانده میشوند.
جنبش تحفظ پشتون: اخراج افغانها از پاکستان نقض حقوق بشر است
محسن داور یکی از رهبران جنبش تحفظ پشتون در پاکستان از اخراج اجباری افغانها در پاکستان انتقاد میکند و آن را نقض حقوقبشر خوانده است.
او در صفحه ایکس یا توییترسابق نوشته که اخراج پناهندگان افغان از جمله زنان و کودکان با سند اقامت قانونی و ویزه نگران کننده است و این نقض واضح حقوقبشر و دشمنی علیه افغانها است.
عملیات جستجو و بازرسی نیروهای پاکستانی در مناطق افغاننشین اسلامآباد در حالی افزایش یافته است که محسن نقوی، وزیر امور داخله پاکستان، پیشتر اعلام کرده بود که پس از تاریخ ۳۱ دسمبر ۲۰۲۴، افغانها بدون اسناد اجازه اقامت در اسلامآباد را نخواهند داشت.
اما به گفته منابع رادیو آزادی، پولیس پاکستان حتی برخی از افغانهایی را بازداشت کرده که علاوه بر داشتن ویزه، مجوز اقامت از سوی پولیس را نیز داشتهاند.
ممنوعیت طالبان برای حضور زنان در نمایشگاه تولیدات داخلی کندهار
طالبان زنان را از شرکت در نمایشگاهی در کندهار، مرکز اقامت رهبرشان منع کردند.
در این نمایشگاه سه روزۀ تولیدات داخلی، نمایندگان ۱۵۰ کارخانه از مناطق مختلف افغانستان اشتراک کردهاند.
در حالیکه دومین روز نمایشگاه است، منابع به رادیو آزادی گفتند که طالبان قبل از برگزاری نمایشگاه به زنان گفته بودند که نمیتوانند در این نمایشگاه شرکت کنند.
در این نمایشگاه در کنار سایر تولیدات داخلی کشور، یخنها و لباسهای دستدوز، ترشی، مربا و سایر محصولات تولیدی زنان کندهاری نیز به نمایش گذاشته شدهاند.
مقامهای محلی طالبان به گونۀ رسمی در بارۀ عدم شرکت زنان در این نمایشگاه چیزی نگفته اند، اما طالبان پیش از این با صدور فرمانی، کار زنان در سازمانها غیردولتی خارجی و داخلی را ممنوع کرده بودند.
این درحالیست که بررسی جدید اقتصاددانان امریکایی نشان میدهد که ممنوعیت تحصیل و کار برای زنان و دختران در افغانستان سالانه ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد این کشور آسیب وارد کرده است.
یونیسف : سال گذشته صدها طفل درافغانستان دراثرانفجار مهمات باقیمانده ازجنگ جان باخته یا زخمی شدند
صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) میگوید که در سال ۲۰۲۴ بیش از ۵۰۰ کودک در انفجار ماینها و مهمات باقیمانده از جنگها کشته و یا زخمی شدند.
بخش افغانستان یونیسف امروز (یکشنبه، ۱۶ جدی) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) از این موضوع خبر داده، اما مشخص نساخته که چه تعداد این کودکان کشته و چه تعدادشان زخمی شده اند.
این ادارۀ ملل متحد افزوده که در سال ۲۰۲۴به حدود ۳میلیون کودک و مراقبتکنندگان آنان در بارۀ خطرات مهمات انفجاری از جمله نحوۀ شناسایی، اجتناب و گزارش دادن آنها آموزش داده است.
این درحالیست که اخیراً برخی موسسههای ماینپاکی در افغانستان از کاهش بودجه در این بخش و احتمال افزایش تلفات انفجار ماینها و مهمات بجا مانده از جنگها در سال جاری میلادی نگرانی کرده بودند.
شاهراه سالنگ مسدود است
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان می گوید که به دلیل برفباری سنگین شاهراه سالنگ به روی همه وسایط هنوز بسته است و برف پاکی ادامه دارد.
محمد اشرف حق شناس ، سخنگوی این وزارت در پستی در شبکه ایکس (توییتر سابق) شب گذشته ۱۵ جدی گفت که ضخامت برف در برخی مناطق سالنگ جنوبی به دو متر و سی سانتی و در سالنگ شمالی تقریباً به سه متر می رسد.
او از مسافران و رانندگان خواسته است که توصیه های لازم را در نظر بگیرند و از سفر های غیر ضروری خودداری کنند.
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان گفته که مردم هنگام سفر تجهیزات زمستانی با خود داشته باشند.
یک مقام ایرانی می گوید، 3 میلیون مهاجر افغان اخراج شدند، اما دوباره به ایران برگشته اند
نادریار احمدی مشاور وزیر داخله ایران می گوید که طی سه سال گذشته سه میلیون افغان را اخراج کرده اند، اما شرایط دشوار در افغانستان منجر به ورود مجدد این افراد به ایران شده است.
احمدی می گوید که با "پیگیری قاطع" شاهد اخراج این افراد از ایران خواهند بود.
مشاور وزیر داخله ایران، مهاجرین افغان را به دو دسته تقسیم کرده؛
دسته اول "اتباع مجاز" افرادی که سند اقامت قانونی دارند و حدود هفتصد متخصص طبی افغان در مراکز صحی ایران مشغول کار هستند.
دسته دوم، "اتباع غیرمجاز" افرادیکه بنابر شرایط جنگی به ایران پناه بردند. نادریار می گوید با ایجاد محدودیت ها، موضوع اتباع غیرمجاز را مدیریت خواهند کرد.
در همین حال، قوماندان انتظامی سراوان در ایران از دستگیری ۱۱۵ اتباع بیگانه خبر می دهد.
سازمان بینالمللی مهاجرت در گزارشی تعداد مهاجران افغان مقیم ایران را ۳ میلیون و ۷۵۰ هزار نفر خوانده، گفته که بیش از دو میلیون مهاجر افغان نیز در پاکستان زندگی میکنند.