افغانستان
باید با مهاجرین افغان به اساس اصول بین المللی برخورد شود
کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین میگوید، در صورتیکه مشکلات بیجا شده ها در داخل این کشور حل نگردد ممکن روند خروج جوانان از کشور تشدید یابد.
اکوت اوبو معاون کمیشنری عالی سازمان ملل متحد این سخنان را امروز در یک نشست خبری در کابل بیان کرد.
وی از جامعه جهانی بخصوص از کشورهای اروپایی خواست تا با مهاجرین افغان به اساس اصول بین المللی برخورد نمایند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
طالبان: انفجار در کابل ۴ زخمی برجا گذاشت
قوماندانی امنیهی حکومت طالبان در کابل گفته است که در نتیجهی یک انفجار در این شهر به روز شنبه، ۸ ماه جدی دستکم ۴ تن زخمی شدند.
خالد زدران، سخنگوی قوماندانی امنیهی حکومت طالبان در کابل گفت که انفجار در نزدیکی شفاخانهی شیخ زاید صورت گرفته است.
به گفتهی او، بعد از حادثه نظامیان طالبان به منطقه رسیده و تحقیقات را آغاز کردهاند.
مسئولیت این انفجار را تا حال کسی نپذیرفته است. اما پیش از این گروههای ضد طالبان مثل «جبهه مقاومت ملی افغانستان» و «جبهه آزادی» مسئولیت این چنین انفجارها در کابل را پذیرفتهاند.
ورود نخستین محمولهی ریلی کالاهای چین از طریق ایران به افغانستان
وزارت فواید عامهی حکومت طالبان از ورود اولین محمولهی ترانزیتی کالاهای صادراتی چین به افغانستان از طریق راهآهن ایران خبر میدهد.
این وزارت به روز جمعه تصاویری از این قطار را در صفحهی ایکس یا تویتر منتشر کرد و نوشت که اولین محمولهی ترانزیتی از چین به افغانستان که شامل یکهزار تن کویل آهن است، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
این وزارت افزوده که این گامی مهم در توسعهی ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهندهی پیشرفتهایی در حوزهی حملونقل و ترانزیت منطقهای است.
در ادامه گفته شده که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم شده و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد کرد.
وزارت فواید عامهی حکومت همچنان گفته است که معین خط آهن وزارت فواید عامه در دیدار با هیئت کشور قزاقستان در کابل، از این کشور خواسته است که در بازسازی پروژهی راهآهن هرات – اسپینبولدک در کنار پروژهی ترانس افغان نیز سرمایهگذاری و در بخش آموزش کارکنان راهآهن افغانستان نیز همکاری کند.
ستره محکمهی حکومت طالبان: ۵۰ تن مجازات تعزیری شدند
ستره محکمهی حکومت طالبان میگوید در سه هفتهی گذشته تقریباً ۵۰ تن مجازات تعزیری شده اند.
عبدالرحیم راشد، سخنگوی این محکمه، دیروز به رسانهها گفت که این مجازات بر افراد در ولایات خوست، فاریاب، میدان وردک، کاپیسا، کابل، غزنی، پکتیا، کندز، سمنگان، پکتیکا و پروان عملی شده است.
گروههای حقوق بشر بر طالبان انتقاد میکنند که به اصول حقوق بشر احترام نمیگذارند و روند محاکمهی متهمین توسط آنها شفاف نیست.
شورای امنیت ملل متحد از طالبان خواست که فوراً محدودیتها بر زنان و دختران را دور کنند
شورای امنیت سازمان ملل متحد یکبار دیگر نسبت به سیاستها و رفتارهای طالبان در افغانستان که به گفتهی این شورا، شدیداً سبب محدود شدن حقوق اولیهی بشری زنان و دختران شده، ابراز نگرانی کرده است.
در بیانیهای که ناوقت روز جمعه در وبسایت سازمان ملل متحد منتشر شده، به نقل از لیندا توماس گرینفلد، رئیس دورهای شورای امنیت این سازمان آمده است، در ادامهی نشست شورای امنیت که در ۱۲ دسمبر برگزار شد، اعضای شورا در مورد سیاستهای طالبان ابراز نگرانی عمیق کردند و افزودهاند که ادامهی این سیاستها تأثیر منفی روی صلح، ثبات و توسعه در افغانستان داشته و همچنان حقوق و آزادیهای زنان و دختران را محدود میکند.
اعضای شورای امنیت با اشاره به قطعنامهی ۲۶۸۱ سال ۲۰۲۳ بر اهمیت مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان و دختران برای آینده و توسعهی درازمدت افغانستان تأکید کردند و از طالبان خواستند که فوراً به این سیاستها و اقدامات از جمله ممنوعیت تحصیل زنان در انستیتوتهای طبی پایان دهند.
به گفتهی شورای امنیت، تحولات مثبت در این زمینه برای ایجاد اعتماد با جامعهی بینالمللی بسیار مهم است.
اعضای شورای امنیت همچنین از وضعیت بد اقتصادی و بشری در افغانستان و کمبود بودجه برای ادامهی فعالیتهای بشردوستانه در این کشور و برخی موانع بر سر راه کمکهای بشردوستانه ابراز نگرانی کردند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در حالی نگران وضعیت کنونی افغانستان، بهویژه وضعیت بشری زنان و دختران است که حکومت طالبان نهتنها برای رفع این نگرانیها گام مثبت نبرداشته، بلکه فشارها علیه زنان و دختران را افزایش داده است.
منابع: طالبان و نیروهای مرزی پاکستان در ولایتهای پکتیا و خوست باهم درگیر شدهاند
درگیری میان طالبان و نیروهای مرزی پاکستان در ولایت های پکتیا و خوست جریان دارد.
منابع محلی به رادیو آزادی گفتند که این درگیری در ولسوالی دندپتان ولایت پکتیا و ولسوالی علیشر ولایت خوست در نزدیکی خط دیورند از صبح امروز آغاز شده است.
این منابع می گویند که در منطقه شیپولی ولسوالی دندپتان در تیراندازی نیروهای مرزی پاکستان سه تن از ساکنان محلی کشته و دو تن دیگر زخمی شدند.
باشندگان ولسوالی علیشر ولایت خوست می گویند که حدود ۳۰۰ خانواده در مناطق نزدیک مرز به دلیل این درگیری منطقه را ترک کرده و به قریه های دیگر کوچ کرده اند.
در همین حال، منابع محلی حکومت طالبان در این ولایات هم درگیری را تایید کرده گفته اند که به جانب پاکستان تلفات وارد کرده اند، اما میگویند که ارقام دقیق آنرا بعداً اعلام خواهند کرد.
حکومت پاکستان تاهنوز رسماً دراین مورد چیزی نگفته است.
این گزارشها پس از آن نشر میشود که سه روز پیش در حمله هوایی سربازان پاکستان به ولسوالی برمل پکتیکا بیش از ۵۰ غیرنظامی کشته شدند.
وزارت دفاع حکومت طالبان گفته است که این حملات بیپاسخ نخواهد ماند.
سرپرست وزارت خارجۀ طالبان، با اسد حسن الشیبانی وزیر خارجه سوریه تلیفونی صحبت کرد
وزارت امور خارجه طالبان می گوید که وزیر امور خارجه این کشور با اسد حسن الشیبانی وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه تلفنی گفتگو کرده است.
امیرخان متقی در این تماس تلفنی تقرری الشیبانی به عنوان وزیر امور خارجه سوریه را تبریک گفت و از عفو و حکمرانی خوب دولت جدید سوریه قدردانی کرد.
وزارت امور خارجه طالبان در بیانیه دیروز (جمعه) خود اعلام کرد که وزیر امور خارجه دولت انتقالی سوریه ابراز امیدواری کرده است که روابط افغانستان و سوریه بیش از پیش گسترش یابد و هیئت های دو کشور یکدیگر را ملاقات کنند.
دولت طالبان از سرنگونی رژیم بشار اسد و روی کار آمدن گروه هیئت تحریر شام در حالی حمایت می کند که این گروه در سوریه وعده آزادی کار و تحصیل برای زنان را داده است، اما طالبان زنان را از همه حقوق اولیه انسانی از جمله تحصیل و کار محروم کرده اند.
سازمان صحی جهان می گوید، ۱۵شفاخانه را در ۱۰ ولایت افغانستان حمایت کرده است
سازمان صحی جهان می گوید که در ماه نومبر سال ۲۰۲۴ به بیش از ۱۵۵ هزار نفر در سراسر افغانستان خدمات صحی ارائه کرده است. این سازمان گفته که به همکاری پنج نهاد غیر دولتی ۱۰۶ مرکز صحی در ۱۹ ولایت کشور را تحت پوشش قرار داده است.
سازمان صحی جهان روز جمعه اعلام کرد که ۱۵شفاخانه را در ۱۰ ولایت حمایت کرده که هفت شفاخانۀ ارائۀ خدمات امراض ساری، دو شفاخانه بخش عاجل و شش شفاخانه حمایت روان درمانی را شامل می شود.
نیروهای امنیتی ترکیه ۶۵۶ پناهجوی فاقد اسناد قانونی را دستگیر کردند
وزیر امور داخله ترکیه می گوید که نیروهای امنیتی این کشور ۶۵۶ پناهجو فاقد اسناد اقامت قانونی را دستگیر کرده اند.
علی یرلی کایا روز گذشته (جمعه) درصفحه ایکس یا توییتر سابق خود نوشته که این افراد در عملیات موسوم به (کالکان۳۶) شناسایی و دستگیر شدند. به گفته وی، بازگشت این پناهجویان به کشورهایشان آغاز شده است.
او نگفته که پناهجویان غیرقانونی دستگیر شده متعلق به کدام کشورها هستند، اما در دو سال گذشته نیروهای امنیتی ترکیه بسیاری از پناهجویان افغان را همراه با شهروندان سایر کشور ها دستگیر کرده و بیشتر آنها را به افغانستان فرستاده است.
وزیر داخله ترکیه نیز گفته است در این عملیات ۵۲ نفر به اتهام قاچاق انسان دستگیر شدند. وی در مورد هویت این قاچاقچیان انسان چیزی نگفته است.
علی یرلی کایا افزود، فعالیت های شناسایی و دستگیری مهاجران غیرقانونی با هماهنگی لوی سارنوالی، اداره مهاجرت، ادارۀ امنیت ملی، قوماندانی عمومی و قوماندانی گارد ساحلی انجام شده و ادامه خواهد داشت.
ترکیه ۳۲ مرکز بازگشت به کشور ها را ساخته که گنجایش بیست هزار نفر را دارد.
صدراعظم پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست که بر ضد تحریک طالبان پاکستان عمل کند
شهباز شریف صدراعظم پاکستان بار دیگر از حکومت طالبان خواست که بر ضد تحریک طالبان پاکستان(تی تی پی) عمل کند. شهباز شریف در جلسه کابینه فدرالی که روز جمعه دایر شده بود، در این مورد سخن گفت.
در یک اعلامیه دفتر صدر اعظم پاکستان، آقای شریف ادعا کرده که تی تی پی از خاک افغانستان بر پاکستان حمله میکند و در پاکستان به گفته او مردم بیگناه را می کشد.
صدر اعظم پاکستان در زمانی چنین ادعا میکند که روز سه شنبه در نتیجۀ حملات طیارات جت جنگی پاکستان بر افغانستان، ده ها نفر کشته و زخمی شدند.
اردوی پاکستان پناهجویان را در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا هدف قرار دادند، بر اساس ارقام حکومت طالبان در این حملات ۵۲ نفر به شمول زنان و اطفال کشته و شش تن زخمی شدند.
این حرکت پاکستان از سوی حکومت طالبان و بسیاری از سیاستمداران افغان در خارج و داخل این کشور محکوم شده، اما پاکستان ادعا میکند که تروریستان را هدف قرار داده است.
یک ادارۀ ملل متحد: در سال 2024 زمینۀ کار را برای ۱۴۷ هزار نفر در افغانستان فراهم کردیم
ادارۀ غذا و زراعت ملل متحد (FAO) میگوید که با عملی کردن برنامۀ موسوم به پول در بدل کار، برای ۱۴۷ هزار نفر زمینۀ کار را فراهم کرده است.
به گفتۀ این اداره، از این طریق چهارده و نیم میلیون دالر به اقتصاد روستاییان در افغانستان در سال 2024 کمک شده است.
بخش افغانستان این اداره امروز (جمعه، ششم جدی) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) نوشت که جوامع روستایی در حال رشد، از این طریق در کنار این که پول به دست میآورند، در ساختن زیربناهای روستاها نیز نقش ایفا میکنند.
این ادارۀ کمکرسان ملل متحد همچنان افزوده است که در سال 2024، دو میلیون مخزن کوچک ذخیرۀ آب، و 48 کیلومتر کانال آب را نیز در افغانستان ساخته است.
به گفتۀ این اداره، این سرمایهگذاری به افزایش آبهای زیرزمینی، بهبود سیستم آبرسانی و مدیریت آب در سراسر افغانستان کمک خواهد کرد.