مداخله ایران در امور بحرین، یمن، سوریه و سومالی و حمایت تهران از تروریزم در نشستی رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تقبیح شد.
این مطلب در اعلامیهء مشترک سازمان همکاری اسلامی که در پایان این نشست به نشر رسید، بیان گردیده است.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز در نشست سازمان همکاری اسلامی در شهر استانبول اشتراک کرده بود و اما به خاطر انتقاد های که متوجه کشورش بود، نخواست در اجلاس دیروزی این سازمان، شرکت کند.
در نشست رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که برای دو روز یعنی پنجشنبه و جمعه برگزار شده بود، رهبران حداقل سی کشور اسلامی اشتراک کرده بودند.
در اعلامیه مشترک این سازمان، گروه مسلح حزب الله به خاطر فعالیت های تروریستی و حمایت از این گونه فعالیت ها، در بحرین، یمن، کویت و سوریه نیز محکوم گردیده که به گفتهء اشتراک کنندهگان نشست امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را به تهدید روبرو نموده است.
کشور های عضو اتحادیه عربی یا "عرب لیک" در نشست ماه مارچ خود، حزب الله را در فهرست گروه های تروریستی شامل ساخت.
قبل از این، کشورهای خلیج در نشستی نیز این گروه را به خاطر حمایت از بشار اسد، شامل لیست گروه های تروریستی نمودند.
برای برگزاری مطمئن نشست رهبران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تدابیر امنیتی شدید در شهر استانبول اتخاذ شده بود.
این در حالیست که ترکیه در این اواخر، تدابیر امنیتی را به خاطر حملات گروه داعش و فعالیت های جنگجویان مسلح کُرد در این کشور، تقویت بخشیده است.
نشست سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی در شهر استانبول از جمله نشست های معتبر این سازمان به شمار میرود.
اما در این اجلاس عدهء از رهبران کشورهای مهم اسلامی مانند پادشاه اردن و رئیس جمهور مصر اشتراک نداشتند.
برکناری محمد مرسی رئیس جمهور اسلام گرای مصر از قدرت که روابط نزدیک با ترکیه داشت، مناسبات انقره و قاهره را به سردی کشانید و روابط سیاسی انقره با عمان به خاطر اختلاف نظر در مورد وضعیت سوریه، خوب نیست.