لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۱

صلح در افغانستان به معنی صلح در پاکستان، منطقه و جهان است


وزیر خارجه افغانستان میگوید که هیچگاه نباید امنیت پاکستان را از امنیت افغانستان جدا تصور کرد و اگر کسی چنین تصور کند به گفته وی دچار اشتباه استراتیژیک خواهد شد.

صلاح الدین ربانی روز پنجشنبه در محفل تجلیل از روز ملی پاکستان در سفارت آنکشور در کابل گفت که در حال حاضر به اعتماد سازی متقابل و همکاری دو جانبه در خصوص جلوگیری از تهدید مشترک تروریزم و افراطیت نیاز است:

" امنیت دو کشور به یک دیگر خیلی مستحکم بوده و به هم گره خورده است بناً اگر در یکی از این دو کشور تهدید امنیتی وجود داشته باشد کشور دیگر نیز آسیب می بیند. و از همین جهت پیوسته در مبارزه و جنگ با تروریزم و افراط گرایی خشونت طلبی و هم در صلح به همکاری پاکستان تاکید کردیم. "

آقای ربانی گفت که افغانستان و پاکستان در روز های بسیار دشوار کنار هم بودند و خواهند بود و از هر دو کشور همسایه توقع میرود که با تاکید بر منافع و تهدیدات مشترک با هم همکاری کنند.

وزیر خارجه افغانستان در حالی به همکاری پاکستان در راستای همکاری با پروسه صلح و مبارزه با تروریزم تاکید دارد که در این اواخر مقام های افغان گفته اند که پاکستان در روند صلح همکاری لازم نکرده است.

از سو هم عطا الرحمان سلیم معاون شورای عالی صلح میگوید که پاکستان در نشست چهار جانبه هماهنگی صلح تعهد کرده بود که طالبان را حاضر به گفتگو های صلح میکند اما آنان تاکنون شاهد این همکاری پاکستان نبوده اند.

سفیر پاکستان میگوید: صلح در افغانستان به مفهوم صلح در پاکستان، منطقه و جهان است.
سفیر پاکستان میگوید: صلح در افغانستان به مفهوم صلح در پاکستان، منطقه و جهان است.

اما سفیر پاکستان مقیم کابل میگوید که آنان یقین دارند که صلح در افغانستان به مفهوم صلح در پاکستان، منطقه و جهان است.

سید ابرار حسین گفت که تنها راه رسیدن هر دو کشور به پیشرفت و سعادت، مبارزه مشترک با تروریزم است:

" ما همکاری میخواهیم نه مناقشه و تضاد، صلح و ثبات در افغانستان به یقین به معنی صلح و ثبات در پاکستان، منطقه و جهان است. ما پیش از این واضح ساختیم که افغانستان با صلح و ثبات و با اقتصاد پیشرفته یکی از آرزو های بزرگ و ملی ما است. "

با این همه قطب الدین هلال مشاور رئیس جمهور در امور صلح میگوید که همکاری پاکستان در گفتگو های صلح بسیار ضروری و یک نیاز است.

اما وی در پاسخ به این پرسش که چرا پاکستان تاکنون نخواسته طالبان را حاضر به مذاکره مستقیم با حکومت افغانستان بکند، میگوید که شاید پاکستان بالای طالبان به حدی نفوذ نداشته باشد که فکر میشود.

گزارش: فریبا واحدی

XS
SM
MD
LG