پس از آنکه کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان از حدود شانزده هزار بست خالی در وزارت های معارف و صحت عامه خبر داد، مقامات این وزارت ها ظاهراً برای پُر کردن این بست ها آستین بَر زده اند.
کمیسیون اصلاحات اداری و خدمات ملکی میگوید که سیزده هزار بست خالی در وزارت معارف و سه هزار بست خالی دیگر در وزارت صحت عامه این کشور وجود دارد.
حالا محمد ابراهیم شینواری معین تعلیمات عمومی وزارت معارف میگوید که آنان تلاش دارند تا دو ماه دیگر تمامی بست های خالی این وزارت را پر کنند:
" تشکیل وزارت معارف هفتاد درصد تشکیل ملکی است طبعاً که در این وزارت آمار بست های خالی نیز بلند است، اما ما مصمم برای پُر کردن این بست های خالی تا ماه دیگر هستیم. "
آقای شینواری روز پنجشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که نا امنی و نبود افراد مسلکی عامل عمده خالی ماندن بست ها در این وزارت است.
معین وزارت معارف می گوید که این وزارت 70 درصد بست های ملکی دولتی را تشکیل میدهد از همین رو آمار بست های خالی در این وزارت نیز بیشتر است.
از خالی بودن هزاران بست در ادارات دولتی در حالی سخن گفته میشود که در یک سال گذشته هزاران تن از جوانان به دلیل نبود کار با تحمل دشواری های زیادی کشور را ترک کرده اند.
هم اکنون نیز بسیاری از جوانان بشمول تحصیل کرده ها در کشور با معضل بیکاری دست و پنجه نرم می کنند.
تحقیقات تازه که از طریق صحبت با جوانان صورت گرفته نیز نشان میدهد که جوانان در مقایسه با وضعیت سیاسی و امنیتی از بیکاری و وضعیت بد اقتصادی بیشتر شاکی اند.
در همین حال میا شرف رئیس قوای بشری وزارت صحت عامه به رادیو آزادی میگوید که بیشترین بست های خالی آنان مربوط قشر اناث و در ولایات و مناطق دور دست است.
به گفته وی، این وزارت بار ها اعلان استخدام داده، اما کسی حاضر به کار کردن در مناطق نا امن و دور دست کشور نیست:
" اکثر بست های خالی وزارت صحت عامه مختص برای قشر اناث و در مناطق دور دست کشور است. ما چندین بار اعلان استخدام کردیم اما کسی حاضر به کار کردن در این بست ها نیست. "
اکنون پرسش بمیان می آید که با وجود خالی بودن هزاران بست دولتی، پس نقش کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان در پروسه استخدام چیست؟
در پاسخ به این پرسسش مسئولان کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی افغانستان روز چهارشنبه در جلسه استجوابیه ولسی جرگه گفتند که آنان تنها وظیفه نظارتی دارند و بس.
با آنکه سران حکومت وحدت ملی در اوایل تشکیل این حکومت تعهد برای ایجاد فرصتهای کاری بیشتر برای جوانان و بهبود وضعیت اقتصادی مردم کرده بودند اما بسیاری از افغان ها حکومت وحدت ملی را در این راستا ناکام می خوانند.
گزارش: نورالله شایان