به دنبال شناسایی سه تن از مظنونین حملات سه شنبه در بلجیم، رئیس جمهور ترکیه میگوید؛ یکی از حمله کنندهها در ماه جون در آنکشور بازداشت و سپس به بلجیم فرستاده شد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در نشست خبری دیروز نام بکراوی را ذکر کرد اما مشخص نساخت که از میان خالد و ابراهیم کدام یک در آنکشور بازداشت شده بود.
اندکی بعد، دفتر اردوغان مرد مظنون را به نام ابراهیم ال بکراوی معرفی کرد.
رجب طیب اردوغان در نشست یاد شده افزود؛ بکراوی در ماه جون پارسال در نزدیکی مرز با سوریه بازداشت و سپس به هالند فرستاده شد.
آقای اردوغان روز چهارشنبه گفت که با وجود هشدار های ترکیه، مقامهای بلجیمی این مظنون را از بند رها کردند.
رئیس جمهور ترکیه میگوید؛ به بلجیم در مورد این مظنون تروریزم هشدار داده بودند که این مرد یک جنگجوی خارجی است اما به گفته وی، بروکسل به این هشدار توجهی نکرد.
آقای اردوغان میافزاید:
"یکی از حمله کنندههای بروکسل در غازیان تپه در جون سال ۲۰۱۵ بازداشت و اخراج شد. ما گزارش بازداشت وی را در چهاردهم جولای سال ۲۰۱۵ به مقامهای بلجیمی با اطلاعیه اخراج او فرستادیم."
در بلجیم، فریدریک وان لیو سارنوال فدرال آنکشور میگوید؛ ابراهیم ال بکراوی وصیتنامه ای را پیش از حملات ۲۲ ماه مارچ در یک کمپیوتر گذاشته بود اما وی در این مورد جزئیات نداد.
به گفته وان لیو، هر دو برادر حمله کننده یعنی خالد و ابراهیم ال بکراوی، متولد بلجیم بودند.
آقای وان لیو گفت:
"حمله کننده انتحاری از طریق نشان انگشتش شناسایی شد. او خالد ال بکراوی برادر ابراهیم ال بکراوی است که در ۱۲ جنوری سال ۱۹۸۹ به دنیا آمده و شهروند بلجیم بود. هر دو تروریست کشته شده، سابقه بزرگ جرمی داشتند که با تروریزم مرتبط نبود."
در سه انفجار مرگبار سه شنبه ۲۲ مارچ ۲۰۱۶ در بروکسل، ۳۱ تن کشته و بیش از ۲۷۰ تن دیگر زخمی شدند.
دو انفجار که یکی شان حمله انتحاری بود، در میدان هوایی بینالمللی بروکسل رخ داد. انفجار سومی هم یکی از مزدحم ترین ایستگاههای میتروی بروکسل را هدف قرار داد.
با شناسایی سه مظنون این رویداد که دو تن شان کشته شدهاند، پولیس بلجیم و اتحادیه اروپا در تعقیب مظنون سومی استند.
او از سوی رسانههای بلجیمی به نام نجم العشراوی معرفی شده و تصویرش در کنار برادران ال بکراوی، از کمرههای امنیتی میدان هوایی بروکسل برگرفته شده است.
العشراوی در حال حاضر فراری است و تلاشها به منظور بازداشت وی همچنان ادامه دارد.
مسئولیت این انفجار ها را که دوی آن در میدان هوایی «Zaventem» و سومی در یک ایستگاه مترو رخ داد گروه دولت اسلامی به عهده گرفته است.
این در حالیست که فقط پنج ماه قبل از این نیز در نتیجه حملات تفنگ و بمب بر ستدیوم و کاباره های پاریس و یک صالون کنسرت در شهر پاریس فرانسه ۱۳۰ تن کشته شدند که مسئولیت آن را نیز دولت اسلامی به عهده گرفت و بعد از سال ۲۰۰۴ کشنده ترین حمله افراطگرایان در اروپا به شمار میرفت.
بعد از حمله بر شهر پاریس در آن زمان مارک راولی رئیس اداره مبارزه علیه تروریزم بریتانیا در لندن در نشست با خبرنگاران هشدار داد بود که داعش یا گروه دولت اسلامی می خواهد، حملات بزرگ و قابل ملاحظۀ را نه تنها بر اهداف نظامی غرب بلکه بر شیوۀ زندهگی غرب انجام دهد.
وی ابراز داشته بود که داعش در گذشته تنها بر نمادهای دولتی مثل پولیس و اردو حمله میکرد، این گروه حال پلانی حملات وسیعتر مثل حملۀ ماه نومبر سال گذشته بر یک صالون کنسرت، ستدیوم و رستوانت ها در پاریس، را دارد.
گزارش: جاوید نعیمی