سریال تلویزیونی شیوع (Outbreak) که نشر آن توسط تلویزیون دولتی ایران از تاریخ بیستم فبروری آغاز شد، خشم افغان را برانگیخته است.
سریال شیوع در مورد یک مرد افغان قصه می کند که حامل ویروس بیولوژیک بوده، توسط ایالات متحدهء امریکا به ایران فرستاده شده است.
در نمایش این حملهء بیولوژیک توسط سازمان دفاع خودی ایران به کمک یک داکتر جوان و زیرک ایرانی عقیم ساخته می شود که برای تداوی افغان حامل ویروس، تلاش می کند.
گفته می شود سازمان دفاع خودی ایران که قبلاً در مورد تهدید های ناشی از حملات سایبری و بیولوژیک علیهء این کشور هوشدار داده بود، در تولید این سریال نقش دارد.
منتقدان می گویند، سریال تلویزیونی شیوع نفرت را در برابر ملیون ها افغان مهاجر ترویج می کند که در ایران زنده گی می کنند. حدود سه ملیون افغان به شکل قانونی و یا غیر قانونی در ایران مهاجر اند.
تعدادی از افغان ها می گویند، سریال شیوع (Outbreak) به تبعیض بیشتر، آزار و اذیت افغان های مهاجر مقیم ایران خواهد انجامید که به گفتهء فعالان، اکثراً به حقوق ایشان تجاوز می شود.
افغان ها از طریق شبکه های اجتماعی در مورد تاثیرات منفی این سریال بر اندیشه و عقاید اجتماعی مردم هوشدار داده اند.
یک افغان در فیسبوک نوشته است:
"این سریال تلویزیونی بالای عقاید اجتماعی تاثیر خیلی منفی به جا می گذارد و مردم را مجبود می سازد که به افغان های مهاجر به چشم جاسوس بنگرند."
یک افغان دیگر نوشته است:
"من افغان هستم، کارگردان این سریال هیچ کس دیگر را نیافت تا به او توهین کند و این خیلی شرم آور است."
یک گروهء فعالان افغان در نامهء که به سفارت ایران در کابل فرستاده اند، این نمایش را نکوهش کرده اند.
نمایش تلویزیونی شیوعبرخی انتقادات را در مطبوعات داخلی ایران، حتی در رسانه های تندروان نیز باعث شده است.
آژانس خبری "تسنیم" مربوط به تندروان ایران نوشته است، این سریال نگرانی های عمیق را در جامعه ایجاد کرده است.
اما بیژن شیرمرز پرودیوسر سریال تلویزیونی شیوع در مصاحبه با آژانس خبری نیمه دولتی تندرو فارس ایران با رد انتقادات گفته است:
"با دیدن 12 قسمت این سریال، منتقدان خواهند دانست که به افغان ها توهین نشده است."
نمایش تلویزیونی شیوع که از یک سریال امریکایی به همین نام و با موضوع مشابه کاپی شده است، نخستین موردی نیست که باعث خشم مردم می شود. در سال 2015 میلادی یک نمایش اطفال که از طریق تلویزیون دولتی ایران نشر شد، خشم آذری های باشندهء ایران را برانگیخت. آذری ها این نمایش را توهین آمیز به خودشان تلقی کردند و اعتراضات را براه انداختند که در نتیجهء آن تلویزیون دولتی ایران مجبور به عذر خواهی شد.