لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۷

ضمیر: فعالیت سکتور مالداری در افغانستان قابل نگرانی است


اسد الله ضمیر وزیر زراعت و مالداری
اسد الله ضمیر وزیر زراعت و مالداری

وزیر زراعت و مالداری افغانستان می گوید، فعالیت سکتور مالداری در کشور قابل تشویش است و باید بخاطر انکشاف آن پلان های استراتیژیک ترتیب شود.

اسد الله ضمیر وزیر زراعت و مالداری می‌گوید، بخاطر انکشاف سکتور مالداری به آماده کردن یک پلان استراتیژیک پنج ساله ضرورت است.

آقای ضمیر می‌افزاید این پلان استراتیژیک مشکلات مالداری را کم ساخته و محصولات را افزایش می‌دهد.

آقای ضمیر این اظهارات را روز یکشنبه در نشستی که با مسئولان سکتور مالداری ولایات راه اندازی شده بود بیان کرد.

وزیر زراعت و مالداری می‌گوید، در این نشست مشورتی دو روزه نظریات، پیشنهادات و شکایات اشتراک کننده‌گان جمع آوری گردیده تا برای ساختن پلان استراتیژیک از آن استفاده شود:

" چندین دهه جنگ یا همین مشکلات اقتصادی و از بین رفتن زیر بناهای زراعتی و تمام چالش های دیگر باعث شده تا سکتور مالداری و صحت حیوانی متأثر شود، تصویر امروز ما بسیار مأیوس کننده می‌باشد امروز که اینجا جمع شدیم بخاطر درک همین موضوع است تا بتوانیم فرصت ها و چالش ها را بصورت اساسی شناسایی و پلان استراتیژیک پنج ساله را طرح کنیم. "

وزیر زراعت و مالداری می‌گوید، قبل از جنگ‌ها در کشور حدود هشتاد درصد اقتصاد کشور به زراعت و مالداری وابسته بود اما در حال حاضر تقریباً به ارزش دو میلیارد دالر مواشی، کباب و گوشت مرغ، محصولات حیوانی، عسل و دیگر مواد خوراکی از خارج وارد می‌‌گردد.

وزیر زراعت و مالداری همچنان افزود، در این ستراتیژی برای کوچی ها ساحات سرسبز، مالداری و دیگر بخش ها در نظر گرفته خواهد شد و تلاش می‌شود تا سیستم قدیمی مالداری را به سیستم جدید مبدل سازد.

عارف امانیار رئیس مالداری این وزارت به رادیو آزادی گفت، در حال حاضر در کشور در حدود ده هزار فارم مرغ داری و صدها فارم مواشی خصوصی فعال شده است و وزارت در تلاش است تا کمک های مشورتی و تخنیکی را با آنها افزایش دهد.

میر نصرالدین مسئول بخش ویترنری ولایت لوگر به رادیو آزادی گفت، در این نشست سه پیشنهاد خواهد کرد:

" من از اینکه ویترنر هستم چند مسئله را خیلی ضروری می‌دانم یکی لابراتوار‌ها خوب انکشاف کند بخاطر تشخیص امراض که اکثر امراض امراض حیوانی است که از پاکستان داخل افغانستان می‌آید کلینیک های حیوانی باید قوی شود و مانیتورینگ در این بخش باید تقویه گردد. "

همچنان بهروالدین مسئول اتحادیه فارم های مرغ داری کندهار به رادیو آزادی گفت، از حکومت می‌خواهد پروگرام عملی تولید دانه های مرغ را ترتیب کند:

" مرغ های که از پاکستان وارد افغانستان می‌شوند ما با آنان مقابله کرده نمی‌توانیم، در آنجا برای دانه مرغ ها وسایل تخنیکی و متخصصین موجود است که اگر متخصصین حکومت در داخل کشور زمینه تولید دانه مرغ ها فراهم کند مصارف ما کاهش می‌یابد. "

در این نشست نماینده "اف، ای، او" یا سازمان جهانی غذا می‌گوید، اگر سیستم مالداری در افغانستان منظم شود، زمینه رشد سریع اقتصاد ایجاد و زمینه کار برای مردم مساعد خواهد شد.

گزارش: ذکیه حکیمی

XS
SM
MD
LG