لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۱۵

سند احداث خط آهن بزودی میان کابل و بیجینگ امضا می شود


چین اگر از یک سو با افغانستان در پروسه صلح همکاری می کند از طرف دیگر وعده داده است که بزودی سند احداث خط آهن نیز میان کابل و بیجینگ امضا خواهد شد.

مقامات افغان ساخت راه آهن میان افغانستان و چین را از لحاظ اقتصادی بسیار مهم دانسته می گویند که این اقدام سبب گسترش تجارت در منطقه خواهد شد.

انجنیر محمود بلیغ وزیر فواید عامه افغانستان به رادیو آزادی گفت که پروژه تمدید خط آهن از برنامه های عمده حکومت وحدت ملی بوده و می تواند افغانستان را به حلقه وصل کشور های منطقه مبدل سازد.

وی گفت:

" خط آهن یک موضوع بسیار حیاتی برای آینده اقتصاد افغانستان بوده و این مسئله از اولویت های حکومت وحدت ملی و وزارت فواید عامه است.

ما از سال ها در تلاش بوده ایم تا افغانستان را به حیث حلقه وصل میان کشورهای آسیای جنوبی، آسیای میانه، آسیای غربی و آسیای شرقی بسازیم و بدون ساخت خط آهن این آرزوی ما هرگز تحقق نخواهد یافت."

یوجینگ سفیر جدید چین در افغانستان در دیدار با محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفته است که بزودی سند احداث خط آهن میان کابل و بیجینگ به امضا خواهد رسید.

در اعلامیه ارگ ریاست جمهوری افغانستان آمده که سفیر چین در کابل تأکید کرده است که این خط آهن از راه قرغزستان و تاجکستان افغانستان را با چین وصل کرده و همچنان از راه ایران این کشورها را با شاهراه بزرگ وصل خواهد کرد.

طول این پروژه خط آهن حدود دو هزار و یکصد کیلومتر گفته شده که بیش از یک هزار کیلومتر آن از خاک افغانستان می گذرد.

در این حال رحیم الله مومند رئیس عمومی تجارت بین المللی وزارت تجارت و صنایع افغانستان می گوید که این پروژه سبب رونق تجارت و ترانزیت در افغانستان و منطقه می شود.

وی افزود:

" خوشبختانه ما منابع خوب از لحاظ معادن داریم، حالا افغانستان و ایران وصل نیستند و افغانستان می تواند این دو کشور و منطقه را با هم وصل سازند و فعالیت های اقتصادی در منطقه آغاز شود.

ما بحث های میان وزارتخانه های داشتیم که این موضوع مطرح شده و این گام بسیار خوب است."

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان پیش از این گفته است که سعی می شود تا افغانستان از لحاظ ترانزیتی و تجارتی نقش پل را میان کشورهای آسیای جنوبی و آسیای میانه ایفا کند.

حکومت افغانستان پیش از این گفته است، در نظر دارد تا حدود شش و نیم هزار کیلومترخط آهن در این کشور ساخته شود.

از سوی هم قدرت الله ذکی عضو کمیسیون اقتصاد ملی ولسی جرگه می گوید که حکومت افغانستان باید برای عملی شدن پروژه احداث خط آهن با چین تلاش کرده و یک میکانیزم درست برای آن بسازد.

وی گفت:

" افغانستان در بخش ترانسپورت مشکلات زیاد دارد چون به بحر راه ندارد.

احداث خط آهن و انتقال از این طریق ارزان بوده و سهولت را برای تاجران و کشور ما به میان میآورد.

ما امیدواریم که در آینده یک تغییر خوبی را در اقتصاد کشور ما ایجاد کند."

مقامات افغان می گویند که کار پروژه تمدید خط آهن از ترکمنستان به بندر آقینه بزودی تکمیل می شود و تلاش جریان دارد تا از تورغندی به هرات، از سپین بولدک به کندهار و از تورخم به شهر جلال آباد نیز خط آهن ساخته شود.

در این حال نورگل منگل کارشناس مسایل اقتصادی با اشاره به محاط بودن افغانستان به خشکه می گوید، مقامات افغان باید به ترانزیت زمینی توجه کرده و این کشور را از طریق ایران و کشورهای آسیای میانه با اروپا و خلیج وصل سازد.

گزارش: نسیم شفق

XS
SM
MD
LG