اقدام وزارت خارجه ایالات متحد امریکا مبنی براینکه نام های شماری از اعضای داعش برای خراسان را در فهرست سیاه شامل ساخته، با استقبال گرم وزارت خارجه افغانستان روبه رو شده است.
شکیب مستغنی سخنگوی این وزارت، روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که این کار امریکا برای مبارزه با تروریزم اثرگذار بوده میتواند: " شامل شدن گروه های تروریستی در فهرست سیاه یک اقدام نیک و بجا است و بر مبارزه مان در برابر گروه های تروریستی کمک میکند. "
وزارت خارجه امریکا پنج شنبه هفته گذشته اعلام کرد، گروهی که خود را نماینده داعش برای خراسان می نامد، از سوی قصر سفید شامل فهرست سیاه شده است.
بر بنیاد قانون ایالات متحده امریکا گروهی که شامل فهرست سیاه این کشور گردد هر فرد مشکوک به اتهام داشتن عضویت آن گروه، زیر تعقیب این کشور قرار خواهد گرفت.
افراد داعش در افغانستان که گفته میشود اکثر آنان پیش از این اعضای طالبان در افغانستان و پاکستان بوده اند و از سوی فردی بنام حافظ سعید رهبری میشوند، سال گذشته میلادی با آغاز فعالیت در افغانستان با ابوبکر البغدادی رهبر گروه داعش بیعت کردند.
قوماندانی امنیه ننگرهار میگوید، این گروه که بیشتر در ولسوالی های شینوار، اچین و نازیان این ولایت فعالیت دارند، به اعمال وحشتناک تروریستی می پردازند.
با این همه، شماری از کارشناسان سیاسی از شامل شدن شماری اعضای این گروه در فهرست سیاه امریکا استقبال میکنند و میگویند این اقدام میتواند روحیه داعش را ضعیف سازد.
نصرالله ستانکزی استاد حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل، به این نظر است که شامل شدن شماری از اعضای این گروه در فهرست سیاه ایالات متحده امریکا، بر محدود سازی بودجه مالی این گروه اثرگذار بوده میتواند:
" من فکر میکنم که به گونه طبیعی هر اقدامی که منجر به محدود سازی بودجه مالی، لوجستکی و اقتصادی گروپ های که برضد دولت می جنگند منتج گردد، به روند صلح اثرگذار بوده میتواند. "
مطیع الله خروتی یکی دیگر از کارشناسان نیز در صحبت با رادیو آزادی میگوید ایالات متحده امریکا باید در کنار شامل ساختن برخی اعضای خراسان گروه داعش در فهرست سیاه، برای نابودی این گروه در افغانستان اقدام نظامی کند.
چند پیش رئیس جمهور غنی در سفری به ولایت ننگرهار گفت که فعالیت داعش در افغانستان برای وی پذیرفتنی نیست و به انجام عملیات گسترده برای نابودی این گروه در ولایت کشور تاکید ورزید.
گزارش: نظیفه محبوبی