لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۲

در سال ۲۰۱۵ میلادی ۹۵ رویداد خشونت علیه خبرنگاران رخ داده است


اداره حمایت از رسانه های آزاد یا نی در افغانستان میگوید، سال ۲۰۱۵ میلادی ۹۵ رویداد خشونت در برابر خبرنگاران افغان رخ داده است.

صدیق الله توحیدی رئیس این اداره، روز پنج شنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که در ۴۰ رویداد این خشونت طالبان نقش داشته اند و در ۳۲ مورد خشونت حکومت دخیل بوده است.

۲۲ رویداد خشونت بار دیگر در برابر خبرنگاران افغان، از سوی افراد نامعلوم ثبت این نهاد شده است و در یک رویداد از این خشونت ها، نیروهای ناتو نیز دخیل دانسته شده اند.

آقای توحیدی می افزاید که در نتیجه این خشونت ها، چهار خبرنگار افغان کشته شده و شمار دیگر آنان زخم برداشته اند: " در سال ۲۰۱۵ پانزده ما چهار مورد قتل خبرنگاران را داشتیم، سه مورد زخمی، بیست مورد لت و کوب و چهل مورد تهدید خبرنگاران را شاهد بودیم، بد ترین سال از این خاطر بود که هیچ گاهی شاهد تهدید خود رسانه ها به این گسترده گی نبودیم. "

آقای توحیدی همچنان گفت که در سال ۲۰۱۵ میلادی، ۲۴ رسانه در افغانستان از سوی طالبان تهدید شده است.

مسئولان اداره "نی" میگویند سال ۲۰۱۵ در مقایسه به سالهای دیگر از لحاط دسترسی خبرنگاران به اطلاعات، سال پرچالشی برای رسانه ها بوده است.

این نهاد میگوید حکومت افغانستان به مصئوینت جان خبرنگاران توجهی نداشته است و در این راستا بی پروا عمل کرده است.

صدیق الله توحیدی میگوید از چند سال گذشته بدینسو، ۱۶ دوسیه قضیه قتل خبرنگاران در نهاد های عدلی و قضایی کشور مانده است و به این دوسیه ها رسیده گی نشده است.

در این میان، وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان میگوید نا امنی ها در سال ۲۰۱۵ میلادی به شمول رسانه ها به تمامی بخش ها سایه افگنده است.

هارون حکیمی سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ برای جلوگیری از خشونت در برابر خبرنگاران، کمیسیونی را ایجاد کرده است:

" تلاش ما به عنوان یک نهاد حمایت از رسانه این است تا در سال آینده برای حمایت از آزادی بیان دسترسی رسانه ها را به اطلاعات آسان و زنده گی را برای خبرنگاران مصئون سازیم. "

این نخستین بار نیست که اداره حمایت از رسانه های آزاد یا "نی"، از وضعیت رسانه های کشور ابراز نگرانی میکند.

هرچند طالبان تا کنون در برابر این گزارش نشر شده اداره نی چیزی نگفته اندر، اما پیش از این خشونت در برابر خبرنگاران را رد کرده اند.

گزارش: نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG