هند تایید کرد که در مسیر نهایی ساختن یک قرار داد ساختن شش ریکتور اتمی در سال 2016 میلادی با شرکت وستنگ هاوس الکتریک (Westinghouse Electric) قرار دارد. این مساله نشاندهندهء آنست که هند تطبیق برنامهء انرژی اتمی 150 ملیارد دالری اش را آغاز کرده است.
به نوشتهء آژانس خبری رویترز، هند گفته است که در مورد ساختن 12 ریکتور اتمی دیگر به همکاری روسیه توافق کرده است و کابینهء فدرالی این کشور یک قرار داد اتمی ملکی را در زمینهء تدارک مواد سوخت هستوی با آسترالیا تصویب کرده است.
در اوایل ماه جاری یک مقام ارشد هند به آژانس خبری رویترز گفت، قرارداد با شرکت وستنگ هاوس الکتریک که یک بخش از شرکت توشیبا می باشد در مورد ساختن ریکتورهای اتمی در ایالت گجرات هند که زادگاه نریندرا مودی صدراعظم این کشور است، در نیمهء نخست سال آیندهء میلادی نهایی خواهد شد.
هند پلان ساختن 60 ریکتور اتمی را دارد که با دستیابی به آن، هند را بعد از چین به دومین مارکیت بزرگ انرژی هستوی در جهان مبدل خواهد ساخت.
هند به مثابهء بخشی از برنامهء جلوگیری از استفادهء مواد سوخت فوسیلی، کاهش گازهای گلخانه ای و جلوگیری از تاثیرات خطرناک آن بالای تغییر اقلیم جهان می خواهد تا سال 2032 میلادی ظرفیت انرژی هستوی این کشور را از 5780 میگاوات به 63 هزار میگاوات افزایش دهد.
به نوشتهء آژانس خبری رویترز، هند که سرحدات مشترک با دو قدرت اتمی دیگر منطقوی یعنی چین و پاکستان دارد، بر علاوهء برنامهء ملکی اتمی، می خواهد در جریان ده سال آینده حدود 250 ملیارد دالر را به خاطر مدرن سازی اردویش مصرف کند.
هند که بزرگترین خریدار تجهیزات نظامی در جهان می باشد در تلاش آنست که با اعمار زیربنای صنعتی دفاعی، خریداری های نظامی اش را از کشورهای آنسوی اقیانوس کاهش دهد.
بر اساس این برنامه هند روز چهارشنبه 30 دسامبر یک راکت جدید زمین به هوای دارای برد طویل را که به کمک اسراییل ساخته شده است، آزمایش کرد.
صنعت دفاعی هند به آژانس خبری رویترز گفته است، برنامهء بارک هشت 1.4 ملیارد دالر ارزش دارد و سیستم های کشف رادار هوایی، پیگرد راکت ها و رهنمای آنها را شامل می شود.
در حال حاضر صرف چند کشور محدود جهان به شمول امریکا، فرانسه، بریتانیا و اسراییل دارای همچو توانایی اند.