کسانیکه سالانه به حیث پرقدرت ترین شخصیت های جهان از سوی مجله فوربس انتخاب می شوند، چند تن انگشت شمار از طبقهء ممتاز جهان اند که اعمال و اقدامات شان می تواند مسیر تحولات جهان را تغیر بدهد. این افراد که متشکل از رهبران دولت ها، سران اقتصادی جهان، متشبثین و بشردوستان اند واقعاً روی مسیر سیر جهان تصمیم می گیرند.
مجله فوربس می نویسد که این انتخاب را براساس اصول خاص می کند. اول صدها نفر از بخش های مختلف زنده گی در جهان انتخاب می شوند و از چهار بعد مختلف به نفوذ آنها دیده می شود.
اول سوال می شود که آیا این فرد نفوذ زیاد بالای شماری زیادی از مردم دارد؟
پاپ فرانسس رهبر کاتولیک های جهان که در درجهء چهارم قدرتمند ترین افراد امسال درجهان قرار گرفته است، رهبر بیش از یک میلیارد کاتولیک جهان است.
فوربس در بررسی اش، منابع مالی شخص را هم در نظر می گیرد که این معیار در قضیهء رهبران دولت ها به در آمد ناخالص داخلی کشورها و در قضیهء رهبران تجارتی به سرمایه شرکت شان دیده می شود. مثلاً بیل گیتس که سرمایه دار ترین مرد جهان است، امسال در درجه ششم قرار گرفته است درحالیکه سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی براساس منابع نفت کشورش چهاردهمین مرد قدرتمند جهان شده است.
در پروسه انتخاب قدرتمندترین شخصیت های جهان به این هم دیده می شود که چی فرد به تنهایی بر زنده گی شماری وسیع از مردم نفوذ دارد مثلاً کیم یونگ اون رهبر کوریای شمالی به تنهایی بالای زنده گی 25 میلیون تبعهء کوریای شمالی مسلط است، از همهء صلاحیت هایش استفاده می کند و حتی مخالفین اش را با مرگ مجازات می کند، وی در این لست 46 مین مرد قدرتمند جهان شده است.
بر اساس گزینش فوربس، قدرتمندترین شخصیت جهان امسال برای سومین سال پیهم ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه است. پوتین به اثبات این مساله ادامه داده است که یکی از انگشت شمار مردان جهان است که آنچه می خواهد می کند. باوجود آنکه تحریمات وارده بر روسیه بعد از الحاق کریمیا ارزش روبل را ضربه زده و سیر اقتصاد روسیه را کند ساخته است، ولی این مساله ذرهء هم از جسارت پوتین را کم نکرده است.
پوتین در ماه اکتوبر امسال بمباردمان داعش را در سوریه آغاز کرد و سپس دیدار رودر رو با بشار اسد رییس جمهور سوریه داشت که این مساله، ناتو و امریکا را درموقف ضعیف در منطقه نشان داده در حالیکه به نفوذ روزافزون پوتین در منطقه اشاره کرد.
دومین پرقدرت ترین فرد در جهان انگیلا مرکل صدراعظم آلمان است که سال گذشته در درجه پنجم قرار داشت، ولی تصامیم جسورانه امسال وی در برخورد با مهاجرین سوریه و بحران مالی یونان نقشی مهم را در برگزیده شدن وی به حیث فرد دوم قدرتمند جهان بازی کرده است.
بارک اوباما که سال گذشته دومین فرد قدرتمند جهان بود یک درجه تنزیل نموده و سوم شده است. دراین شکی نیست که ایالات متحده هنوزهم بزرگترین قدرت اقتصادی، فرهنگی، دیپلوماتیک و نظامی جهان است، ولی درحالیکه اوباما به ختم دوره ریاست جمهوری اش نزدیک می شود، نفوذ وی در جهان نیز در حال کاهش است و انجام کارهایی که باید انجام شود، آهسته، آهسته برای اوباما مشکل شده است.
در جمله کسانی دیگری که در لست صد قدرتمند ترین شخصیت های جهان دیده می شوند، نام های وانگ جیانلین، پولدارترین مرد چینایی، دانلد ترمپ کاندید ریاست جمهوریء امریکا و جستن ترادو صدراعظم جدید کانادا هم دیده می شود.