ادارهء عمومی تنظیم امورخانواده در چین می گوید، تا زمانیکه قانون داشتن دو فرزند در این کشور تکمیل نشود، پالیسی داشتن یک فرزند به جای آن باقی است.
حزب کمونیست بر سر اقتدار چین در هفته گذشته گفت، پیکنگ پالیسی کهنهء یک فرزندی را بازنگری خواهد کرد که از چندین دهه به اینسو در این کشور نافذ است. این تصمیم در اجلاس سالانه پارلمان چین که قرار است در ماه مارچ سال آیندهء میلادی دایر شود، تصویب خواهد شد.
با اعلان تغییر در پالیسی داشتن یک فرزند در چین، تعدادی از مادران در صحبت با آژانس خبری رویترز با دلگرمی زیاد از آن استقبال نکرده اند.
ادارهء تنظیم امور خانواده و صحت ایالات حنان چین، اظهارت یک مقام آن اداره را رد کرد که گفته بود، مادرانی که در حال حاضر برای دومین بار حمل دارند، مجازات نخواهند شد.
براساس اعلامیه نشر شده توسط این اداره، الی تصویب قانون داشتن دو فرزند، همهء مناطق و ادارات باید رعایت و تطبیق قانون حاضر را بطور جدی در نظر گیرند.
در سال گذشته نفوس چین به یک ملیارد و 370 ملیون تن رسید. به گفتهء ادارهء عمومی تنظیم امور خانواده در چین در حال حاضر حدود 9 ملیون خانواده آمادهء داشتن فرزند دوم بوده و تا سال 2030 میلادی نفوس چین به یک ملیارد و 450 ملیون افزایش خواهد یافت.
از چندین دهه به اینسو به منظور کنترول نفوس در چین، قانون داشتن یک فرزند نافذ است که باعث سقط جنین جبری و عقیم ساختن می شود.
به نوشتهء آژانس خبر سینهوا این قانون در اواخر سال 2013 میلادی بعد از آن تضعیف شد که برای تعدادی از جفت های که یکی از آنها خود یگانه فرزند والدین شان بودند، اجازهء داشتن فرزند دوم داده شد و از جملهء 11 ملیون خانوادهء واجد شرایط، 1.5 ملیون آن خواستار داشتن فرزند دوم شدند.
قانون داشتن یک فرزند به منظور کنترول نفوس در سال 1979 میلادی در چین نافذ شد و برای متخلفان از آن، جریمهء نقدی تعیین شده است که براساس عواید متخلف تعیین می شود.
البته که در قانون داشتن یک فرزند در چین استثناهاتی هم وجود دارد، اقلیت های که 8.5 درصد نفوس چین را تشکیل می دهند می توانند دو فرزند داشته باشند. همچنان در دهات برای کسانی هم اجازه داشتن دو فرزند داده می شود که در امور زراعت به نیرو کاری نیاز دارند، به خصوص در مناطقی که مردم به داشتن پسر نسبت به دختر به خاطر کمک با خانواده در عرصهء زراعت نیاز دارند.