لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۳ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۵۳

نی: حکومت و کشورهای کمک کننده تعهدات شانرا در حمایت از آزادی بیان عملی کنند


در آستانه نشست تعقیبی کنفرانس های توکیو و لندن "نی" یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان از کشور های کمک کننده و حکومت افغانستان می خواهد که تعهدات شان را در مورد حمایت از آزادی بیان عملی کنند.

مجیب خلوتگر رییس این اداره روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت که در قدم نخست جامعه جهانی باید چگونگی آزادی بیان را در حکومت افغانستان بررسی کنند.

" دفتر "نی" حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان از اشتراک کننده گان این نشست می خواهد که در قدم نخست کار کرد های حکومت افغانستان را در زمینه رشد و حمایت رسانه ها را در چهارچوب TMAF مورد بررسی قرار داده و از جانب دیگر تعهدات خویش را در امر دفاع از آزادی بیان و رسانه ها یک بار دیگر مورد تاکید قرار دهند."

کابل روز شنبه آینده میزبان نشست ارزیابی چگونگی وعده های دو جانبه افغانستان و کشورهای کمک کننده با این کشور خواهد بود.

حکومت افغانستان در بدل کمک های جامعه جهانی بر علاوه تعهدات دیگر وعده کرده است که آزادی بیان و مطبوعات را رعایت می کند.

در عین حال "نی" یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان وضعیت آزادی بیان و مطبوعات را در افغانستان نگران کننده می خواند.

رئیس این اداره می گوید که از دو سال به اینسو 75 رسانه بدلیل مشکلات اقتصادی در افغانستان مسدود شده است و تعدادی هم در حال مسدود شدن است.

در این حال وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان اطمینان می دهد که از آزادی بیان و مطبوعات در کشور بگونه کامل حمایت خواهد شد.

اما عبدالباری جهانی در صحبت با رادیو آزادی از رسانه ها خواست تا در نشرات شان منافع ملی افغانستان را کاملاً در نظر بگیرند.

" تا حدی که توان ما می رسد آزادی بیا را تایید و تضمین می کنیم، آزادی بیان نباید این قسم باشد که فواید ملی ما را در خطر بی اندازد ما در حاکمیت ملی حساسیت داریم، این موفق ما است. تا وقتیکه توان بندگی داریم آزادی بیان را تضمین می کنیم."

بر اساس معلومات وزارت اطلاعات و فرهنگ در حال حاضر 1600 رسانه چاپی، 150 رادیو و 60 تلویزیون در افغانستان فعالیت می کنند.

اما همواره یکی از انتقاد ها این است که برخی از رسانه های خصوصی در افغانستان نسبت به منافع ملی این کشور منافع کشورها و حلقاتی بیرونی را دنبال می کنند.

کارشناسان تاکید دارند که مقامات حکومتی افغانستان بر اساس قانون مکلف اند تا برای خبرنگاران به موقع معلومات داده و مردم را از تحولات و حوادث با خبر سازند.

ذکیه حکیمی

XS
SM
MD
LG