مسوولان نی یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان از رهبران حکومت وحدت ملی می خواهند تا پالیسی و موقف شان را در قبال حق دسترسی به اطلاعات برای مردم افغانستان واضح سازند.
مجیب خلوت گر رییس این اداره روز دو شنبه در یک نشست خبری از عملکرد ضعیف رهبران حکومت در خصوص فراهم آوری امکانات برای دسترسی خبرنگاران به اطلاعات انتقاد کرد.
آقای خلوت گر گفت، با آنکه قانون دسترسی به اطلاعات از سوی رییس جمهور کشور توشیح گردید، اما تا اکنون به آن عمل صورت نگرفته است:
" از یک طرف قانون را توشیح کردند از طرف دیگر حق دسترسی به اطلاعات را محدود ساخته اند این دو عمل متضاد نشان گر این است که نخبه گان سیاسی ما در حکومت وحدت ملی به آزادی بیان، حقوق شهروندان و آزادی رسانه ها باور کامل ندارند. "
آقای خلوت گر این مطلب را در پیوند به جلب و تحت تحقیق قرار گرفتن شماری از افراد از سوی شورای امنیت ملی افغانستان که گمان می رود مسوولین سایت اجتماعی بنام کابل تکسی باشند، بیان کرد.
آقای خلوت گر این کار حنیف اتمر مشاور امنیت ملی افغانستان را خلاف قانون خوانده و از رهبران حکومت وحدت ملی خواست تا این مساله پیگیری نمایند.
قرار گزارش ها، کابل تکسی که یک سایت اجتماعی خوانده می شود اخیراً طنزی را در مورد مشاورین شورای امنیت ملی و کارکردهای آنان به نشر رسانیده که با عکس العمل شورای امنیت ملی افغانستان مواجه گردید.
آقای خلوت گر می گوید این طنز از لحاظ قانون هیچ مشکلی ندارد و حنیف اتمر مطابق به سلیقه شخصی اش با این مساله برخورد کرده است.
از سوی هم برخی خبرنگاران شکایت دارند که نمی توانند معلومات را از سوی ادارات حکومتی به آسانی دریافت کنند و در این قسمت با مشکلات زیادی روبرو هستند.
در این حال وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان می گوید، حکومت در صدد محدود کردن دسترسی به اطلاعات نه بلکه می خواهد تا به مشکل خبرنگاران رسیده گی نماید.
هارون حکیمی سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی گفت، تلاش می شود با آغاز کار کمیسیون دسترسی به اطلاعات مشکلات خبرنگاران را برطرف سازند:
" بخاطری که محدودیت ها در برابر ژورنالیستان نباشد کمیسیون رسیده گی به تخطی های رسانه یی لغو شد و به زودی کمیسیون دسترسی به اطلاعات به کار آغاز خواهد کرد ما متعهد هستیم به وعده های حکومت وحدت ملی که در عرصه حفظ آزادی بیان داشته کار کنیم. "
رئیس نی یا اداره حمایت از رسانه های آزاد در افغانستان می گویند، هرگاه به مشکل خبرنگاران توجه جدی نشود، دستاورد 14 سال گذشته آزادی بیان در افغانستان با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد.
مسوولان نی به این باور اند که بخاطر حفظ دست آوردها و رشد آزادی بیان و رسانیدن اطلاعات موثق به مردم تا حالا 47 خبرنگار کشته شده و حدود 500 خبرنگار مورد خشونت قرار گرفته اند.
جاوید حسن زاده