وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی افغانستان تلاش دارد تا بخاطر بهتر شدن کیفیت درس در پوهنتون ها، موسسات عالی، نیمه عالی و مکاتب استفاده از تکنالوژی معلوماتی را فراهم سازد.
تفاهمنامه این همکاری روز شنبه میان وزرای مخابرات، معارف و تحصیلات عالی در کابل به امضا رسید.
عبدالرزاق وحیدی وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی می گوید: این پروژه بخاطر سهولت کار برای استادان پوهنتون و معلمین و متعلمین مکاتب ایجاد شده است تا آنان از طریق انترنت به تحقیقات جدید علمی دسترسی پیدا کنند.
" هدف امضای این تفاهمنامه استفاده از وسایل تکنالوژی معلوماتی در آموزش می باشد، به اساس این تفاهمنامه وصل کردن پوهنتون های افغانستان و بعداً اتصال آنها به پوهنتون های جهان توسط فایبر نوری از صندوق انکشاف خدمات مخابراتی کمک مالی و تخنیکی صورت خواهد گرفت."
آقای وحیدی می گوید: بر اساس این تفاهمنامه موسسات تعلیمی کشور تا دو سال دیگر خدمات رایگان انترنتی خواهند داشت و هزینه آن را وزارت مخابرات می پردازد.
به اساس معلومات وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، برای عملی شدن این پروژه حدود هفده میلیون دالر به وزارت معارف و سه میلیون دیگر به وزارت تحصیلات عالی اختصاص داده شده است.
در این حال فریده مومند وزیر تحصیلات عالی افغانستان این اقدام وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی را بخاطر بهتر شدن کیفیت درس مهم می داند.
خانم مومند در مورد فواید این پروژه چنین گفت:
" با امضای این تفاهمنامه ما خواهیم توانست که در آینده ها آموزش از راه دور را بصورت دقیق تقویت کرده بتوانیم همچنان سطح معلومات استادان و محصلین عزیز خود را بالا ببریم و بصورت تدریجی ما قادر خواهیم بود که سیستم تدریسی خود را بشکل فعال با استفاده از تکنالوژی و مخابرات عیار بسازیم."
از سوی هم اسدالله حنیف بلخی وزیر معارف می گوید: این پروژه کمک می کند تا ارتباط میان پوهنتون ها، مکاتب، ریاست های معارف، استادان پوهنتون ها و معلمین مرکز و ولایات برقرار گردد و مشکلات شان حل شود.
این در حالیست که هم اکنون شکایات از کمبود استادان و معلمین مسلکی در پوهنتون ها و مکاتب و کمبود کتب درسی مطرح می شود.
برخی محصلین پوهنتون ها و متعلمین مکاتب می گویند: هم اکنون در پوهنتون ها و مکاتب دسترسی به تکنالوژی معلوماتی اندک بوده و بر کیفیت درس نیز تاثیر منفی گذاشته است.
ذکیه حکیمی