لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۱ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۱۰

کپلر (452B) سیارهء مانند زمین که احتمال حیات در آن وجود دارد


کپلر (452b) در فاصلهء 1400 هزار سال نوری از زمین قرار دارد
کپلر (452b) در فاصلهء 1400 هزار سال نوری از زمین قرار دارد

در ماه جولای سالجاری میلادی یوری میلنر (Yuri Milner) ملیاردر خیراندیش روسی در چهل و ششمین سالگرد نخستین فرود آمدن انسان در کره ماه، اعلان کرد که در جریان یکدههء آینده 100 ملیون دالر را برای بررسی و مطالعهء زیگنال های موجودات غیر زمینی اختصاص می دهد.

در همان هفته ادارهء ملی تحقیقات فضایی امریکا (ناسا) کشف شبیه ترین سیارهء مانند زمین را به نام کپلر (452b) اعلان کرد که در فاصلهء 1400 هزار سال نوری از زمین قرار دارد.

به تعقیب اعلان یوری میلنر (Yuri Milner) در یک کنفرانس مطبوعاتی جیوفری مارسی (Geoffrey Marcy) یک جستجوکننده سیارات در پوهنتون کالیفورنیای امریکا گفت که حاضراست بالای خانهء یوری میلنر که گفته می شود 100 ملیون دالر ارزش دارد شرط ببندد که حیات میکروبی در سایر سیارات وجود دارد.

شاید تصور شود که همه دانشمندان با کشف میکروب ها در سیارهء مریخ و یا هم یافتن ماهی ها در اقیانوس های کرهء "اروپا" مهتاب سیارهء مشتری به شادی و هلهله خواهند پرداخت که شاید هم همینطور باشد.

اما همهء دانشمندان در مورد کشف حیات در سایر سیارات هم عقیده نیستند. نیک بوستروم (Nick Bostrom) فیلسوف و استاد در پوهنتون اکسفورد و رییس "انستیتوت آینده بشریت" حتی کشف یک میکروب را هم روی سنگ های سیارهء مریخ یک نشانهء خیلی بد برای آیندهء بشریت می داند.

به عقیدهء دانشمندان ملیاردها سیارهء قابل زنده گی در کاینات وجود دارد. کهکشان راه شیری که نظام شمسی ما هم بخشی از آنست، 10 ملیارد سال عمر داشته، بین 100 تا 400 ملیارد ستاره در آن وجود دارد و حتی احتمال دارد تعداد ستاره گان کهکشان راه شیری به یک تریلیون ستاره برسد.

در کاینات حداقل یک صد ملیارد کهکشان مانند راه شیری وجود دارد که با در نظرداشت این ارقام تعدادی از دانشمندان هم می پرسند که اگر حیات در کاینات وجود دارد، پس چرا تا حال با ما تماس گرفته نشده است؟

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG