لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۰

جاپان برخی زمین های خارۀ افغانستان را به زمین های زراعتی مبدل میکند


جاپان پس از سرسبز ساختن دشت خاره کمبیری ولایت ننگرهار و برخی مناطق دیگر غیر زراعتی تعهد کرد که شش پروژه مشابه دیگر را نیز در افغانستان عملی می کند.

هیروشی تاکاهاشی سفیر این کشور در کابل روز دوشنبه در یک کنفرانس مشترک با وزرای زراعت و مالداری و انکشاف دهات در مورد این پروژه ها سخن گفت.

آقای تاکاهاشی تعهد کرد که به مانند مناطق شرقی، در دیگر مناطق افغانستان نیز پروژه های را تطبیق می کند تا این کشور از لحاظ محصولات زراعتی خود کفا گردد.

"افغانستان کشور زراعتی است ما حاضر هستیم که شش پروژه مشابه را ایجاد کنیم، در این مورد تلاش های خود را انجام می دهیم، هرگاه این کار صورت بگیرد هیچ کدام مشکلی باقی نخواهد ماند."

سفیر جاپان گفت کشورش تا حال با افغانستان به ارزش پنج و نیم میلیارد دالر را کمک کرده است که بیشتر این پول ها در بخش های اقتصادی مصرف شده است و تعهد دارد که کمک هایش را در بخش یاد شده ادامه می دهد.

در زمین های آبیاری شده به کمک جاپان در حال حاضر انواع مختلف درخت های میوه دار سبز شده که تغییرات زیادی را نسبت به گذشته در چهره منطقه رونما کرده است.

نصیر احمد درانی وزیر احیا و انکشاف دهات افغانستان گفت: پروژه آبیاری شده شانزده هزار هکتار زمین به کمک جاپان در ولایت ننگرهار بیست میلیون دالر مصرف برداشته است که حدود ششصد هزار نفر از آن نفع می برند.

آقای درانی گفت: در زمین های سرسبز شده نه تنها زراعت صورت می گیرد بلکه در کنار بیجا شده های داخلی صد ها خانواده دیگر به این محلات مسکن گزین شده اند.

از سوی دیگر اسد الله ضمیر وزیر زراعت و آبیاری می گوید: هرگاه به مانند مناطق شرقی کم از کم در شش منطقه دیگر چنین پروژه ها عملی گردد این کشور از لحاظ زراعت خود کفا خواهد شد.

آقای ضمیر می گوید: مانند جاپان باید دیگر کشورها نیز با بخش سکتور زراعت افغانستان کمک نماید تا در کنار رشد اقتصادی و ایجاد زمینه کار در وضعیت امنیتی این کشور نیز بهبود رونما گردد.

"مراجع تمویل کننده دیگر دونر های ما هم بیایند، یکجا با حکومت جاپان نقاط که ما در جریان هفته های بعد شناسایی خواهیم کرد در انجام کار های عملی اش در آیندۀ نزدیک برنامه ریزی باید آغاز شود، همین خواهش ماست که همچو پروژه ها را حداقل در شش نقطه دیگر افغانستان آغاز کنیم واقعاً تاثیرگذاری خود را در موضوعات امنیتی ما دارد و برای مردم ما زمینه کار را مساعد خواهد ساخت."

آقای ضمیر ابراز امیدواری کرد که به همکاری جامعه بین المللی فیصدی زمین های آبیاری شده به چهل فیصد رسیده و افغانستان در سطح منطقه از لحاظ داشتن محصولات زراعتی به یک کشور صادر کننده بزرگ مبدل گردد.

کارشناسان بخش اقتصاد نسبت به معادن افغانستان که چالش های مختلف آن را تهدید می کند، زراعت را اولویت داده و می گویند که هرگاه زراعت در این کشور رشد نماید افغانستان از واردات محصولات کشور های خارج رهایی یافته و از لحاظ اقتصادی در جایگاه خوب قرار می گیرد.

XS
SM
MD
LG