دومین جلسه علنی بررسی قتل فرخنده که روز یکشنبه در تالار محکمه استیناف ولایت کابل برگزار گردید، څارنوال موظف صورت دعوای 12 متهم را در حضور آنان بیان کرد.
صفی الله مجددی رییس محکمه ابتداییه گفت که بررسی دوسیه های افراد متهم تا چند روز دیگر نیز ادامه خواهد یافت:
" حقوق متهمین برای شان تشریح شده و دیروز صورت دعوا اظهارات متهمین دلایل الزام و مدافعات شان شنیده شد همه تان در جریان هستید و امروز من فکر می کنم که څارنوال صاحب موظف در جایگاه خود قرار بگیرند از شماره یازده هم صورت دعوای خود را ادامه دهید."
اولین جلسه علنی بررسی قتل فرخنده روز شنبه راه اندازی شد و صورت دعوای ده تن از متهمان قتل این خانم از سوی څارنوال موظف بیان گردید.
فرخنده حدود پنجاه روز قبل به اتهام سوختاندن نسخۀ از قرانکریم از سوی ده ها مرد خشمگین در کابل مورد لت و کوب قرار گرفت و به قتل رسید.
پس از وقوع این رویداد مردم عام و جامعه مدنی با راه اندازی تظاهرات این حادثه را محکوم کرده و خواهان به محاکمه کشانیدن عاملین قتل فرخنده شدند.
این در حالیست که وزارت امور داخله کشور نیز گفته است که فرخنده بی گناه بوده و آنها تلاش می کنند تا همه عاملین قتل وی را بازداشت نمایند.
در دومین جلسه علنی بررسی قضیه قتل فرخنده ظاهر ظاهر رییس تحقیقات جنایی وزارت امور داخله، عبدالرحمان رحیمی قومندان امنیه کابل، فرید افضلی مسوول تحقیقات جنایی این قومندانی و برخی از مسوولان امنیتی دیگر به محکمه حاضر شده و در مورد توضیحات دادند.
عبدالرحمن رحیمی قوماندان امنیه کابل گفت، فرخنده در روز رخصتی در کابل به قتل رسید و نوکریوال موظف حوزه دوم امنیتی زمانی به وی اطلاع داد که فرخنده کشته شده بود:
" اصلاً رهبری قوماندانی امنیه زمانی خبر می شود که اوراق ثابت می کند که گپ از گپ تیر بوده بعد از اقداماتی که صورت گرفته به مجردی که اطلاع گرفته ما را خبر کرد و خودش نیز حرکت نمود متأسفانه که خواهر فرخنده شهید را از دست داده بودیم."
شماری از علمای دینی می گویند، بر اساس احکام اسلامی و قوانین نافذه افغانستان کسی حق ندارد که بدون فیصله محکمه شخصی را به انجام جرمی متهم کرده و او را به قتل برساند.
در عین حال برخی از تحلیلگران افغان می گویند که حکومت باید تلاش کند تا جلو خود سری ها را در کشور بگیرد و عدالت را طوری که لازم است تأمین کند.
فرشته ندا