در هفتهء گذشته شش قدرت بزرگ جهان و ایران در شهر لوزان سویس، روی چهارچوب یک توافقنامه که برنامهء اتمی تهران را محدود خواهد ساخت، توافق کردند.
اما اختلافات بین بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحدهءامریکا و بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسراییل در مورد آن تا هنوز هم ادامه دارد.
بارک اوباما در یک مصاحبهء که روز یکشنبه پنجم اپریل در روزنامهء نیویارک تایمز نشر شد، این درک آزمایشی را یک چانس نادر که در "زنده گی فقط یکبار مساعد می شود" خوانده است که ازتوسعهء اسلحهء اتمی توسط تهران جلوگیری نموده و امنیت را به شرق میانه خواهد آورد.
اما بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسراییل موافقت در مورد چهارچوب توافقنامه روی برنامهء اتمی ایران را نکوهش کرده و آن را یک "موافقت بد" نامیده است.
بنیامین نتانیاهو می گوید:
"من نمی خواهم هر موافقتنامهء را از بین ببرم. من می خواهم موافقتنامهء بد را از بین ببرم. شما می گویید که این یک تصمیم و موافقتنامهء تاریخی است. می تواند یک موافقتنامهء بد تاریخی باشد، چون یک کشور تروریست زمان ما را با ساختار پهناور اتمی باقی می گذارد. به یاد داشته باشید یک سنترفوج هم از بین نرفته است، هزاران سنترفیوج به تصفیهء یورانیوم ادامه می دهند، یک مرکز هم به شمول تاسیسات زیر زمینی اتمی متوقف نشده است."
اما سناتور جمهوریخوا باب کروکر (Bob Corker) از ایالت تینسی به شبکهء تلویزیونی فاکس نیوز امریکا گفته است، بررسی دقیق و تصویب هر موافقتنامهء اتمی با ایران توسط کانگرس کمک خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که این توافقنامه یک موافقتنامهء بد نیست.
بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحدهءامریکا گفته است که اسراییل حق دارد در مورد برنامهء اتمی نگران باشد، اما امریکا تضمین می کند که در هر توافقنامهء نهایی با ایران، کیفت و توانایی نظامی اسراییل را حفظ خواهد کرد.
رییس جمهور اوباما گفته است، دفاع واشنگتن از اسراییل بدون قید وشرط می باشد.
در تهران جنرال حسن فیروز آبادی قوماندان عمومی نیرو های مسلح ایران از موفقیت این کشور در مذاکرات ستایش کرده است.
جنرال حسن فیروز آبادی که متحد نزدیک آیت الله علی خامنه ای رهبر مذهبی ایران به شمار می آید در سایت انترنتی سپاه پاسداران انقلابی ایران به رییس جمهور حسن روحانی و جواد ظریف وزیر خارجهء ایران تبریکی داده است.
ایران، ایالات متحدهء امریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان برای رسیدن به یک توافق نهایی سه ماه دیگر یعنی تا 30 جون سال جاری وقت دارند. قدرت های بزرگ جهان تلاش می کنند تا اطمینان حاصل شود که ایران نتواند اسلحهء اتمی بسازد، اما ایران می گوید برنامهء اتمی اش اهداف صلح آمیز دارد.