لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۵ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۲۳

نورستانی: به تعویق انداختن انتخابات ولسی جرگه غیر قانونیست


احمد یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان
احمد یوسف نورستانی رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان

رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می گوید که حکومت باید قبل از به تعویق انداختن زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه در این رابطه با آنان مشوره می کرد.

احمد یوسف نورستانی رییس این کمیسیون روز شنبه در صحبت با رادیو آزادی این اقدام حکومت را که برگزاری انتخابات ولسی جرگه را تا سال آینده هجری شمسی به تاخیر انداخته، خلاف قوانین انتخابات خواند:

"قسمی که شما دیدین که انتخابات ولسی جرگه یکسال به تعویق افتاد، این برای ما قابل تعجب است، حکومت حداقل با کمیسیون نه صحبت نموده و نه هم مشوره کرده است که بگوید ما چنین مشکلات داریم و نظر به این مشکلات یک سال عقب مانده ایم، از نظر کمیسیون این یک مسئله غیر قانونی است که انتخابات به سال آینده به تعویق می افتد، اصلاً انتخابات نباید به تعویق بیافتد."

رییس کمیسیون مستقل انتخابات می افزاید که این کمیسیون دو ماه قبل در رابطه به چگونگی برگزاری انتخابات ولسی جرگه و ولسوالی ها یک طرح را به رییس جمهور غنی پیشکش کرد، اما تا حالا پاسخی را در ارتباط به آن به دست نیاورده است.

نورستانی می گوید، قسمی که معلوم می شود حکومت در اصل ارادهء برگزاری انتخابات ولسی جرگه را نداشته است.

به گفته رییس کمیسیون مستقل انتخابات، اگر حکومت واقعاً اراده برگزاری انتخابات ولسی جرگه را در سالجاری و در زمان معین آن می داشت، دونران خارجی هم آماده تمویل مالی آن بودند.

به اساس قوانین مربوط انتخابات، در دوم ثور سال جاری 1394 باید انتخابات ولسی جرگه در افغانستان برگزار شود.

اما هفته گذشته سرور دانش معاون دوم رییس جمهور غنی در جریان معرفی کاندید وزرای جدید به ولسی جرگه گفت که انتخابات ولسی جرگه در سال آینده یعنی 1395 شمسی برگزار خواهد شد.

آقای دانش گفت، بعد از تشکیل کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، در سال آینده هجری شمسی یک انتخابات شفاف و بهتر ولسی جرگه برگزار خواهد شد.

در این حال جانداد سپین غر رییس اکسین یا شبکه جامعه مدنی برای انتخابات می گوید، اگر هدف از تعویق زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه از سوی حکومت، آوردن اصلاحات در این پروسه باشد، این کار یک اقدام نیک است:

"تاخیر اگر بر مبنای آوردن اصلاحات باشد خوب قابل توجیه است، اما اگر ما تاخیر هم وارد می کنیم و در پهلویش اصلاحات محسوس و بنیادی را هم نمی آوریم در آن صورت فکر می کنم نه تنها برای کمیسیون انتخابات بلکه برای مردم و جامعه مدنی هم قابل قبول نخواهد بود اما اگر این تاخیر بدلیل آوردن اصلاحات بنیادی باشد طبعاً این تصمیم قابل توجیه و قبول خواهد بود."

پس از به میان آمدن مشکلات در انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی سال 1393 هجری شمسی در افغانستان، نهاد های جامعه مدنی و ناظر انتخابات خواستار آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی کشور شدند.

ظاهراً تاخیر در زمان برگزاری انتخابات ولسی جرگه نیز به همین هدف مد نظر گرفته شده است.

شماری از تحلیلگران افغان هم می گویند که نیاز است تا پس از به میان آمدن اصلاحات لازم و بنیادی در نظام انتخاباتی، انتخابات ولسی جرگه برگزار شود.

نگین جهان آرأ

XS
SM
MD
LG